Tomas Eriksson berättar om beslutet att utesluta Ryssland.
Foto: IFF
Internationellt

IFF-presidenten: ”Krigsövergrepp som vi inte kan acceptera”

ANNONS

Innebandyns högsta organ har tagit sitt beslut – ordföranden: ”Det fanns ingen annan väg att gå”

Internationella Innebandyförbundet (IFF) meddelade under tisdagen sitt beslut att stänga av Rysslands nationella innebandyförbund och Belarus Innebandyförbund med omedelbar verkan.

Internationella olympiska kommittén gick på måndagen ut med rekommendationen att Ryssland inte borde få vara med i internationella tävlingar. Alltså inget beslut om stopp. FIFA, det internationella fotbollsförbundet, gav först okej till Ryssland med sedan nej.

– Det fanns ingen annan väg att gå. Viktigt för oss att ta ett snabbt beslut. Det är krig och det begås krigsövergrepp som vi inte kan acceptera, säger Tomas Eriksson, ordförande i Internationella Innebandyförbundet, till Innebandymagazinet. 

Redan i slutet av förra veckan gick bland annat IFF-presidenten ut och berättade hur innebandyn såg på händelserna i Ukraina och Rysslands krigsförklaring. Något som hyllats av många. 

– Vi såg det som en självklarhet att agera snabbt. Det är ett grovt brott mot värdegrundsregler och hänsyn till de mänskliga rättigheterna, fortsätter Eriksson. 

Svenska herrlandslagets skulle VM-kvalat mot Ryssland i slutet av våren. Ryssland är nu bortplockade. Det blir således inget VM-spel för dem.

– Det stämmer. De får inte vara med i internationella turneringar eller arrangera internationella arrangemang.

Annons
FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: