RIG Umeå vann mot Umeå Västra

RIG Umeå ny serieledare efter seger mot Umeå Västra

RIG Umeå slog Umeå Västra hemma med 10-5 (5-1, 3-1, 2-3) och är ny serieledare i Allsvenskan norra dam efter 16 spelade matcher, en poäng före Dalen. Umeå Västra ligger på sjunde plats i tabellen.

RIG Umeå har därmed fyra raka segrar. Umeå Västra däremot har fem raka förluster.

I första perioden var det RIG Umeå som var starkast. Laget vann perioden med 5-1.

RIG Umeå tog kommandot även i andra perioden. Laget gick upp till 6-1 innan Umeå Västra reducerade.

Därefter handlade dock allt om RIG Umeå och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 8-2. I tredje perioden var det i stället Umeå Västra som hade greppet. Laget vann perioden med 2-3 men RIG Umeå kunde hålla undan och vinna matchen med 10-5.

Noterbart är att Thea Löfborg gjorde två mål för RIG Umeå och totalt tre poäng och Ella Zetterstedt stod för tre poäng, varav två mål.

Söndag 6 mars 15.00 spelar RIG Umeå borta mot Örnsköldsvik IB. Umeå Västra möter IBF Dalen hemma i Thoren Arena lördag 5 mars 13.30.

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå RIG Umeå klart för kval efter seger mot Sundsvalls IBF Målfest för RIG Umeå borta mot Umeå City