Växjö förlorade mot Pixbo Wallenstam

Målfest när Pixbo Wallenstam krossade Växjö i Fortnox Arena

Pixbo Wallenstam hade inga problem med Växjö i Superligan SSL herr, och vann borta med utklassningssiffrorna 9-2 (2-0, 3-0, 4-2). En skön revansch från senast lagen möttes, då Växjö vann med 7-6.

– Helt klart en tung förlust. Efter några bra byten inledningsvis rasade vi ihop både offensivt och defensivt. Ett magplask men livet går vidare, kommenterade Växjös tränare Johan Schönbäck efter matchen.

Pixbo Wallenstams tränare Thomas Hammar Andersson tyckte så här om matchen:

– En i stort sett hundraprocentig insats av oss igen där jag var lite oroliga på hur vi skulle ha orkat ladda om efter Falunmatchen i fredags. Växjö borta i den form de visat på slutet räckte tydligen som tändvätska.

I början av matchen var Pixbo Wallenstam starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Daniel Kalentun och Linus Nestorsson. Det skulle komma mer från Pixbo Wallenstam. Pixbo Wallenstam var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 0-3 och ställningen efter två perioder var 0-5.

Pixbo Wallenstam startade också tredje perioden bäst. Laget gick från 0-5 till 0-6. Växjö fick förvisso in ett tröstmål.

Därefter var det dock Pixbo Wallenstam som drog ifrån igen. Laget gjorde tre mål på elva minuter och vann med 9-2. Växjö hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 2-9.

Noterbart är att Pixbo Wallenstams Martin Östholm hade tre assists, Linus Nestorsson gjorde tre mål och Felix Lanver gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Med tre omgångar kvar är Växjö på andra plats i tabellen, medan Pixbo Wallenstam är på sjunde plats.

I nästa omgång har Växjö Storvreta borta i IFU Arena, torsdag 3 mars 18.30. Pixbo Wallenstam spelar hemma mot Mullsjö onsdag 2 mars 19.15.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Växjö tog sista chansen mot Storvretas Pixbo tog ny seger mot IBF Falun Bra läge för Storvreta efter ny seger