Jönköping förlorade mot Falun

Utklassning när Falun besegrade Jönköping i Jönköpings Idrottshus

Falun hade inga problem med Jönköping i Superligan SSL herr, och vann borta med utklassningssiffrorna 8-3 (3-1, 2-1, 3-1).

Faluns tränare Christian Wagneryd om matchen:

– En hyfsat behaglig resa ändå. Jönköping var på väg tillbaka i tredje perioden, men då höjde vi oss och tog tag i matchen igen. Tyvärr ganska ineffektiva idag också så det behöver vi höja upp till slutspelet. Tre pinnar hem till Falun är alltid skönt.

Falun tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.43 genom Tom Colling, och gick upp till 0-2 innan Jönköping svarade.

I periodpausen hade Falun ledningen med 1-3. Även i andra perioden var det Falun som var starkast. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 2-5.

Falun vann också tredje perioden 1-3 och ställningen efter tre perioder var 3-8.

Med tre omgångar kvar är Jönköping på elfte plats i tabellen, och Falun leder serien.

På onsdag 2 mars 18.30 spelar Jönköping borta mot Kalmarsund, och Falun hemma mot Djurgården.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun