Thorengruppen vann mot Lund Elit

Storseger för Thorengruppen hemma mot Lund Elit

Thorengruppen tog en enkel seger mot Lund Elit hemma i Umeå Energi Arena i Superligan SSL dam. Laget dominerade matchen, som slutade 8-3 (5-0, 2-0, 1-3).

Lund Elits tränare Jörgen Hammer om matchen:

– Vi börjar ändå rätt okej, men Thorén gör det riktigt bra och lyckas få oss att göra lite för många misstag på vår egen planhalva och då straffar dem oss. I andra perioden spelar vi mer disciplinerat och det är en mycket jämnare period. I tredje perioden får vi utdelning och kan putsa till siffrorna lite.

Thorengruppen spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 5-0 genom två mål av Emelie Wibron, ett mål av Amanda Delgado Johansson, ett mål av Oona Kauppi och ett mål av Myra Aggestål. Thorengruppen var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 2-0 och ställningen efter två perioder var 7-0.

I tredje perioden var det i stället Lund Elit som hade greppet. Laget vann perioden med 1-3 men Thorengruppen kunde hålla undan och vinna matchen med 8-3.

Thorengruppens Emelie Wibron stod för fyra poäng, varav två mål och Sofia Joelsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Med fyra omgångar kvar är Thorengruppen i serieledning, och Lund Elit är på tolfte plats.

Nästa motstånd för Thorengruppen är IBF Falun. Lagen möts fredag 4 mars 19.00 i Guide Arena. Lund Elit tar sig an Pixbo Wallenstam hemma torsdag 3 mars 19.30.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund