Hagfors vann mot Rönnby U

Målfest när Hagfors krossade Rönnby U i Uddeholm Arena

Hagfors hade inga problem med Rönnby U i Allsvenskan västra dam, och vann hemma med utklassningssiffrorna 9-2 (1-0, 3-1, 5-1). Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som Rönnby U vann med 8-5.

– Vi möter ett intensivt spelade Rönnby som vill ligga på högt och skapar problem för oss. I andra och tredje perioden hittar vi mer lösningar på deras försvar och kan skapa många öppna chanser. Skönt att få göra många mål, den delen har inte varit vår styrka på sistone. Summerar med att konstatera att vår defensiv har säkrat kontraktet för nästa säsong, kommenterade Hagfors tränare Thomas Eriksson.

Segern var Hagfors sjunde på de senaste åtta matcherna, och sjunde raka segern på hemmaplan.

Hagfors startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara tolv sekunder slog Klara Danielsson till framspelad av Ida Brokvist. Även i andra perioden var det Hagfors som var starkast. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 4-1.

Hagfors hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.34 genom Ida Brokvist, och gick upp till 7-1 innan Rönnby U svarade.

Innan matchen var över hade Hagfors gjort hela 9-2.

Noterbart är att Hagfors Ida Brokvist stod för fyra poäng, varav tre mål och Ida Sundberg hade tre assists.

Med två omgångar kvar är Hagfors på fjärde plats i tabellen, och Rönnby U är på sjunde plats.

Lördag 5 mars spelar Hagfors borta mot Kumla IBK 14.00 och Rönnby U mot Västra Mälardalen borta 15.00 i Köpings bad & sport.

Matchrapporter: 3-2 mot Bergs IK innebär första segern för Hagfors Fröjered vann enkelt hemma mot Hagfors Katrineholm segrare hemma mot Hagfors Klart nu: Hagfors åker ur serien efter ny förlust Skoghall tog hem mötet med Hagfors i Hammarö Arena