Örebro Innebandy vann mot Fagerhult Habo

Fagerhult Habo klart för kval trots förlust mot Örebro Innebandy

Trots förlust, 5-10 (2-2, 3-4, 0-4), på bortaplan mot Örebro Innebandy står det klart att Fagerhult Habo efter en bra säsong i Allsvenskan södra herr är klart för kval till Superligan.

– Finns inte så mycket att säga om det idag mer än att Örebro vinner rättvist och vi gör en bottenprestation. Vi är tyvärr inte där idag attitydsmässigt och då förlorar man matcher, tyckte Fagerhult Habos tränare John Widlert, efter matchen.

Matchen fortsatte att vara jämn i första perioden. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter en perioders spel.

I andra perioden var det Örebro Innebandy som var starkast. Laget vann perioden med 4-3 och ställningen efter två perioder var 6-5.

I tredje perioden var Örebro Innebandy starkast och gick från 6-5 till 10-5 genom mål av Wiktor Johannesson, Joakim Andersson, Alexander Rinefalk och Tim Norstedt och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 26 sekunder kvar att spela.

Noterbart är att Örebro Innebandys Simon Garman stod för fyra poäng, varav två mål, Tim Norstedt gjorde två mål och totalt fyra poäng och Joakim Andersson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Med två omgångar kvar är Örebro Innebandy på tionde plats i tabellen, och Fagerhult Habo är på andra plats.

I nästa match, lördag 5 mars, har Örebro Innebandy Lagan borta i Innebandyhallen 16.00, medan Fagerhult Habo spelar borta mot Åby 14.00.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit