Bele Barkarby vann mot Huddinge IBS

Äntligen seger för Bele Barkarby mot Huddinge IBS

Det blev sju förluster i rad för Bele Barkarby i Allsvenskan östra dam. Men hemma mot Huddinge IBS kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Jakobsbergs Sporthall slutade 5-3 (0-2, 2-1, 3-0).

Huddinge IBS:s tränare Gunnar Maxén tyckte till om matchen:

– Vi tappar ledningen två gånger i matchen och det syns att poängen är viktiga för båda lagen men kanske allra viktigast för Bele. Vi har svårt med Beles höga press och när vi väl kommer till avslut så är vi för dåliga. 27 skott och tre mål är inte godkänt. Bele vinner rättvist.

Huddinge IBS får sikta på kval efter förlusten mot Bele Barkarby.

Huddinge IBS startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Moa Öhman och Sofia Ericsson. Efter 12.17 i andra perioden slog Johanna Turesson till, på pass av My Sjölander och reducerade åt Bele Barkarby.

Klara Tollin gjorde dessutom 2-2 efter 18.44 framspelad av Emma Johansson.

Efter 19.01 nätade Emilia Blomqvist, framspelad av Ida Petrén-Lantz och gav Huddinge IBS ledningen.

Bele Barkarby vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 2-3 till 5-3. Johanssons 5-3-mål kom med 37 sekunder kvar av matchen.

Resultatet innebär att Bele Barkarby ligger kvar på åttonde plats och Huddinge IBS på sjunde plats i tabellen.

Bele Barkarby tar sig an IBF Borlänge i nästa match hemma torsdag 3 mars 19.30. Huddinge IBS möter Tyresö Trollbäcken borta söndag 6 mars 13.00.

Matchrapporter: Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Huddinge IBS vinnare mot Lillån IBK – kvitterade och avgjorde sent Ombytta roller när Huddinge IBS besegrade Skoghall Telge SIBK fortsätter skörda segrar hemma – vann med 7-4 mot Huddinge IBS