Nyhet

IFF fördömer starkt Ryssland krigshandling mot Ukraina

ANNONS

Internationella Innebandyförbundets ordförande Tomas Eriksson och IFF står tillsammans med Ukraina.

Tomas Eriksson som är ordförande i Internationella Innebandyförbundet skriver på sin Facebook-sida följande om att Ryssland den 24:e februari 2022 startat krig mot Ukraina:

Under fredagen den 25:e har ryska trupper tagit sig in i norra Kiev. Rapporter inifrån landet uppger att 25 ukrainska städer anfallits. Under fredagen har flyglarm hörts i Kiev och människor uppmanats att söka skydd, i exempelvis tunnelbanan. Huvudstaden raketbesköts under natten till fredag:

Internationella innebandyförbundet (IFF) fördömer starkt den krigshandling som ryska federationen begått mot Ukraina och dess folk. IFF insisterar på att denna attack och invasion av Ukraina stoppas och all utländsk militär drar sig tillbaka från Ukraina. Krig och våld är aldrig svaret och oförenligt med sport. Vårt intresse är det ukrainska folket och vi är i direkt kontakt med det ukrainska Innebandyförbundet för att ge allt stöd som behövs och för att hjälpa till att möjliggöra deras deltagande i det kommande kvalificeringsevenemanget för VM i innebandy i maj. IFF står i solidaritet med Ukraina och det ukrainska Innebandyförbundet och hoppas på en fredlig lösning på denna attack. Eventuella framtida åtgärder som vidtas av IFF kommer att meddelas i ett senare skede och i god tid.

//IFF:s ordförande Tomas Eriksson står tillsammans med Ukraina


Sveriges avgörande mål i VM-finalen

Kolla in suddenmålet som frälste Sverige

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: