Rönnby U förlorade mot Västerås IBS

Västerås IBS slog Rönnby U i måljämn match i Mälarenergi Arena

Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för Västerås IBS, som vann borta mot Rönnby U med 3-2 (1-1, 2-1, 0-0) i Allsvenskan västra dam på onsdagen. Sophia Mangs blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 15.18 in i andra perioden.

Västerås IBS:s tränare Per-Inge Hellman tyckte till om matchen:

– Idag var vi sett till hela matchen det bättre laget och jag tycker segern var välförtjänt för vår del. Det var en jämn första period som slutar 1-1. I andra perioden börja Rönnby bäst men jag tycker att vi växer in i den perioden och tar sedan över spelet och vinner den perioden rättvist med 2-1. Sista perioden slutar 0-0 men vi är de laget som för spelet i stora delar i den perioden och känner oss inte hotade utan går för 4-2.

Första perioden var jämn. Västerås IBS inledde bäst och tog ledningen genom Izabell Rydell efter 9.38, men Rönnby U kvitterade genom Ebba Hedin efter 17.16. Rönnby U gjorde också 2-1 efter 7.47 i andra perioden när Frida Eklund hittade rätt framspelad av Felicia Johansson.

Västerås IBS:s Filippa Harrysson gjorde 2-2 efter 14.09 på pass av Stina Sjögren.

Västerås IBS gjorde också 2-3 efter 15.18 när Sophia Mangs hittade rätt framspelad av Matilda Henriksson.

Tredje perioden blev mållös, och Västerås IBS höll i sin 3-2-ledning och vann.

Med tre omgångar kvar är Rönnby U på sjunde plats i tabellen, och Västerås IBS är på andra plats.

Lördag 26 februari möter Rönnby U Hagfors borta 14.00 och Västerås IBS möter Västra Mälardalen hemma 13.00.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86 Gry Norstedt gjorde två mål för Västerås IBS i segern mot Bergs IK Berglund och Lilja bakom Katrineholms vändning mot Västerås IBS