Onyx förlorade mot Tullinge

Målfest när Tullinge krossade Onyx i Nyköpings Arenor Rosvalla

Tullinge hade inga problem med Onyx i Allsvenskan norra herr, och vann borta med utklassningssiffrorna 10-2 (1-0, 5-1, 4-1). Tullinge fick därmed revansch från senaste mötet, som Onyx vann med 7-6.

Tullinges lagledare Urban Sandgren om matchen:

– Vi inleder tungt och trögt men i andra får vi upp tempo och rörelse och kan börja producera framåt, vilket håller i sig största delen av andra och tredje perioden.

Tullinge tog ledningen efter 12.11, genom Pontus Sjöström på pass av Bilbo Morast. Tullinge hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.25 genom Anton Andersin, och gick upp till 0-5 innan Onyx svarade.

Innan perioden var över hade Tullinge ryckt åt sig ledningen med 1-6. Tullinge vann också tredje perioden 1-4 och matchen med hela 10-2.

Tullinges Niklas Schüler stod för fem poäng, varav ett mål och Dennis Forsgren gjorde tre mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Det här betyder att Onyx är kvar på elfte plats, och Tullinge stannar på sjunde plats, i tabellen.

I nästa match, lördag 26 februari, har Onyx Salem borta i Skogsängshallen 15.00, medan Tullinge spelar hemma mot Strängnäs 17.30.

Matchrapporter: Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan Seger för Hässelby i toppmatchen mot Tullinge Tullinge fortsätter vara svårslaget – tog sjätte segern i rad Två snabba mål gav Tullinge tre poäng mot Täby FC