Fröjered vann mot Lockerud/Mariestad

Fröjered tog bonuspoängen hemma mot Lockerud/Mariestad

Matchen i Allsvenskan västra dam mellan hemmalaget Fröjered och gästande Lockerud/Mariestad var oavgjord vid full tid, 3-3. Först i förlängningen kom avgörandet, där Fröjered spikade segerresultatet, 4-3 (1-2, 1-0, 1-1, 1-0). Clara Svahn blev matchhjälte för Fröjered med sitt mål i förlängningen.

I lagens senaste möte såg det annorlunda ut, då vann Lockerud/Mariestad med hela 6-1.

Gästande Lockerud/Mariestad startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 03.41 slog Wilma Lundin till på pass av Fannie Söderström.

Fröjered kvitterade till 1-1 efter 17.05, genom Moa Holmvik framspelad av Smilla Löfborg.

Lockerud/Mariestad tog ledningen på nytt efter 17.52, genom Stina Jönsson på pass av Ester Nykvist.

Efter 9.25 i andra perioden nätade Clara Svahn, på pass av Hanna Boström och kvitterade för Fröjered. Efter 3.37 gjorde Lockerud/Mariestad 2-3 genom Ellen Nyman.

Fröjered kom tillbaka, och gjorde 3-3 genom Tilda Härnborg med 04.46 kvar att spela i tredje perioden. I förlängningen tog det 2.51 innan Fröjered också avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Clara Svahn, framspelad av Hanna Boström.

Med tre omgångar kvar är Fröjered på åttonde plats i tabellen, medan Lockerud/Mariestad är på femte plats.

Söndag 27 februari 12.30 spelar Fröjered borta mot Linköping IBK. Lockerud/Mariestad möter Nykvarn hemma i ICA-kvantum hallen lördag 26 februari 15.00.

Matchrapporter: Målfest när Thorengruppen krossade Lockerud/Mariestad i Thoren Arena Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Lockerud/Mariestad klart för nedflyttning – efter förlust mot Kalmarsund Linnéa Wallgren tvåmålsskytt för Karlstad i segern mot Lockerud/Mariestad Endre vände underläge till seger