Älvsjö AIK vann mot Bele Barkarby

Älvsjö AIK stod för imponerande vändning

Bortalaget Bele Barkarby hade greppet inför tredje perioden och ledde med 1-0 i Allsvenskan östra dam. Men Älvsjö AIK vände på matchen och vann till slut med 2-1.

– Vi har mycket boll och skapar en hel del chanser som vi inte förvaltar. Målvakterna i båda lagen gör en väldigt bra match och det visar ju även slutresultatet. Bele Barkarby ger oss en hel del problem stundtals när de pressar högt på oss och vinner en del boll. Väldigt positivt för oss att vi lyckas stänga matchen. Det var lite spänt i slutet eftersom vi har tappat en del matcher sista minuterna sista tiden, kommenterade Älvsjö AIK:s tränare Peter Lundin.

Segermålet för Älvsjö AIK stod Linnéa Lindquist för 8.06 in i tredje perioden.

Första perioden blev mållös. Det var först 0.25 in i andra perioden som Bele Barkarby tog ledningen genom Alexandra Wallin Svensson på pass av Denise Funcke-Hägerstrand.

2.39 in i tredje perioden nätade Älvsjö AIK:s Alexandra Rodriguez Lundin på pass av Beatrice Lundevall och kvitterade för Älvsjö AIK.

Efter 8.06 nätade Linnéa Lindquist framspelad av Beatrice Lundevall och avgjorde matchen. Lindquist fullbordade därmed lagets vändning. Det fastställde slutresultatet till 2-1.

Älvsjö AIK stannar därmed på tredje plats, och Bele Barkarby på åttonde plats, i tabellen.

Söndag 27 februari 14.00 spelar Älvsjö AIK borta mot Telge SIBK. Bele Barkarby möter Huddinge IBS hemma i Jakobsbergs Sporthall lördag 26 februari 13.00.

Matchrapporter: Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Nacka Wallenstam besegrade Älvsjö AIK efter Linnea Lindgrens dubbel AIK vann toppmötet mot Älvsjö AIK med 2-1