#ibsilly
Wilmer Entall.
Foto: Martin Flousek, Cesky Florbal
Superligan

Han blir nästa RIG:are att välja SSL-lag

ANNONS

Wilmer Entall stannar i Umeå – har skrivit på ett tvåårskontrakt med Dalen.

Dalen värvar Wilmer Entall från RIG Umeå. Den Sundvalls-fostrade centern har skrivit på ett tvåårskontrakt med SSL-laget.

Han gjorde sina första seniormatcher 2019/20, detta i RIG Umeås allsvenska lag. De två senaste säsongerna har han spenderat i Herr1an och där har det blivit fina 27 poäng (12+15) 23 matcher. 

– Steget från Division 1 till SSL är stort men Wilmer har gett oss ett väldigt moget intryck och vi har sett hur seriös och driven han är under hösten och vintern när han har tränat med oss, säger Dalens sportchef Mattias Hall i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Han är svår att ta av bollen och duktig på att sätta sina medspelare i bra lägen och det är egenskaper som brukar ta lite längre tid för unga spelare att utveckla så där har han ett försprång på många i sin ålder.

Wilmer Entall.

Entall beskrivs som en mångsidig spelare och har främst spelat center i RIG Umeå, men han har även prövat på forwardspositionen. Han gjorde också debut i U19-landslaget i slutet av förra året, detta i EFT där det blev tre poäng på lika många matcher. 

– Jag är en tvåvägsspelare med mina främsta styrkor i det offensiva spelet. Jag ger alltid allt och vill det bästa för laget, säger Entall själv.

– När jag flyttade till Umeå för spel med RIG så började jag gå på Dalens SSL-matcher. Dalen gjorde ett bra intryck och jag tycker om sättet de spelar innebandy på. När jag sedan började träna med Dalen under sommaren och hösten så förstärktes den positiva bilden. Det gjorde att Dalen blev det självklara valet.

Annons

Highlights: Hagunda-Dalen 11-7

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC IBF Falun Utveckling vände till seger mot RIG Umeå

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: