Örebro SK IBK förlorade mot Skälby

Skälby klart för kval efter seger mot Örebro SK IBK

Efter seger, 6-2 (0-1, 3-1, 3-0), på bortaplan mot Örebro SK IBK står det klart att Skälby efter en bra säsong i division 1 mellersta herr är klart för kval till Allsvenskan.

– En riktigt sömnig insats från vår sida där vi slarvar med det mesta halva matchen, sedan tar vi tag i taktpinnen och kan gå ifrån och ta hem tre fina pinnar till Västerås, tyckte Skälbys tränare Martin Nilsson, efter matchen.

Segern var Skälbys åttonde på de senaste nio matcherna.

Örebro SK IBK startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 02.44 slog Lukas Asplund till framspelad av Adam Burman. Efter 1.14 i andra perioden nätade Lukas Olsson, framspelad av Jonathan Berglund och kvitterade för Skälby.

Örebro SK IBK:s Axel Rutström gjorde 2-1 efter 7.27 på pass av Lukas Asplund.

Efter 11.16 slog Fabian Berg till, framspelad av Max Molander och kvitterade för Skälby.

Oskar Backlund gjorde dessutom 2-3 efter 18.55 på pass av Isac Berglund.

I tredje perioden var Skälby starkast och gick från 2-3 till 2-6 genom mål av Anton Dahlström, Christian Mattsson och Fabian Berg och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 01.59 kvar att spela.

Det här betyder att Örebro SK IBK ligger kvar på tolfte och sista plats i tabellen, och Skälby på första plats.

I nästa omgång har Örebro SK IBK IBF Borlänge borta i Maserhallen, söndag 27 februari 17.00. Skälby spelar hemma mot Kumla IBK lördag 26 februari 19.00.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Skälby vann klart borta mot Sirius Ryck i sista perioden avgjorde för Tyresö Trollbäcken borta mot Skälby Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg Seger med 9-6 för Sundsvall FBC mot Skälby