Åby förlorade mot Lagan

Seger för Lagan efter avgörande i förlängningen mot Åby

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Lagan avgöra den jämna matchen borta mot Åby i Allsvenskan södra herr. Slutresultatet blev 4-5 (2-1, 0-1, 2-2, 0-1). Robin Bylander blev matchhjälte för Lagan med sitt mål i förlängningen.

Lagans tränare Christoffer Johansson:

– En riktig krigarmatch där vi låg risigt till men visade enorm lagmoral och till slut krigar med oss den väldigt viktiga bonuspoängen.

Åby började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 01.07 slog Mathias Pettersson till på pass av Jonathan Pegler.

Lagan kvitterade till 1-1 efter 9.03, genom Kristoffer Karlsson framspelad av Mattis Wiberg.

Åby tog ledningen på nytt efter 9.25, genom Jimmy Bagge framspelad av Mathias Pettersson.

Matchen stod därefter länge och vägde. Efter 13.33 i andra perioden nätade Hugo Karlsson, framspelad av Kasper Qvarfordt och kvitterade för Lagan. 23 sekunder in i tredje perioden slog Åbys Jonathan Pegler till på pass av Mathias Pettersson och gav Åby ledningen.

Efter 9.30 nätade Mathias Pettersson åter igen framspelad av Jonathan Pegler och ökade ledningen för Åby.

11.15 in i perioden nätade Lagans Alexander Zoric på pass av Mattis Wiberg och reducerade åt Lagan.

Laget kvitterade till 4-4 med 58 sekunder kvar att spela på nytt genom Kristoffer Karlsson på pass av Kasper Qvarfordt.

I förlängningen tog det 1.40 innan Lagan också avgjorde till 4-5. Stor matchhjälte blev Robin Bylander, på pass av Kasper Qvarfordt.

Åbys Mathias Pettersson stod för fyra poäng, varav två mål och Jonathan Pegler gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål. Lagans Kasper Qvarfordt hade tre assists.

Åby stannar därmed på elfte plats, och Lagan på nionde plats, i tabellen.

På onsdag 23 februari 19.00 spelar Åby hemma mot Lillån, och Lagan borta mot Fagerhult Habo.

Matchrapporter: Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Åby vann hemma mot Finspång Åby vann – Felix Karlsson matchvinnare Dålig första period sänkte Åby Åby vann mot Skövde efter Melwin Karlssons två mål