Skoghall förlorade mot Lockerud/Mariestad

Lockerud/Mariestad vann efter avgörande i förlängningen mot Skoghall

Lockerud/Mariestad tog en stark seger mot Skoghall borta i division 1 västra herr. I förlängningen kunde Lockerud/Mariestad avgöra till 9-8 (2-3, 2-3, 4-2, 1-0) och ta bonuspoängen. Matchhjälte blev Gustav Jonsson, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

– Sett till hela matchen gör vi ändå en bra prestation. Vi skulle ha avgjort tidigare men så är sporten! Vi tar med oss det bra vi gör och trummar vidare mot nästa vecka då vi har tre matcher, tyckte Skoghalls tränare Toni Walther, efter matchen.

Skoghall var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-2.

Även i andra perioden var det Skoghall som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 6-4.

Lockerud/Mariestad förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter tre perioder var 8-8.

I förlängningen tog det 1.53 innan Lockerud/Mariestad också avgjorde till 8-9. Stor matchhjälte blev Gustav Jonsson.

Fredrik Hermansson gjorde två mål för Lockerud/Mariestad och spelade dessutom fram till två mål, Andreas Blomqvist hade tre assists och Adam Åberg gjorde tre mål. Skoghalls Andreas Jansson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och Villiam Ronnergård stod för tre poäng, varav två mål.

Skoghall stannar därmed på tredje plats, och Lockerud/Mariestad på åttonde plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Skoghall är Nilsby. Lagen möts onsdag 23 februari 19.00 i Hammarö Arena. Lockerud/Mariestad tar sig an Karlstads IBF Ungdom borta lördag 26 februari 11.30.

Matchrapporter: Målfest för Skoghall borta mot Backadalen Lindås Rasta upp i serieledning efter seger i toppmötet med Skoghall Storseger för Skoghall hemma mot GS 86 Underläge i tredje perioden – då vände Skoghall och vann Skoghall toppar tabellen efter seger mot Mölndals IBF