Lockerud/Mariestad spelade lika mot IBF Linköping

Efter fem förluster i rad – äntligen är sviten bruten för IBF Linköping

Matchen mellan Lockerud/Mariestad och IBF Linköping i ICA-kvantum hallen slutade 4-4 (0-0, 1-2, 3-2, 0-0). Ett skönt trendbrott för IBF Linköping, även om det inte blev seger. Laget hade före lördagens bortamatch fem förluster i rad i Allsvenskan västra dam.

Det var IBF Linköpings sjätte match i rad utan seger.

Första perioden blev mållös. Andra perioden var jämn. Lockerud/Mariestad inledde bäst och tog ledningen genom Wilma Lundin efter 9.16, men IBF Linköping kvitterade genom Cornelia Hellqvist. Och IBF Linköping hann också ta ledningen, genom Ida Pettersson. Lockerud/Mariestad var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter tre perioder var 4-4.

Fjärde perioden blev mållös.

Med fyra omgångar kvar är Lockerud/Mariestad på femte plats i tabellen, medan IBF Linköping är på nionde plats.

I nästa match, onsdag 23 februari 19.30, har Lockerud/Mariestad Fröjered borta i Sparbankshallen, medan IBF Linköping spelar hemma mot Linköping IBK.

Matchrapporter: Målfest när Thorengruppen krossade Lockerud/Mariestad i Thoren Arena Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Lockerud/Mariestad klart för nedflyttning – efter förlust mot Kalmarsund Linnéa Wallgren tvåmålsskytt för Karlstad i segern mot Lockerud/Mariestad Endre vände underläge till seger