Wibax vann mot Gimonäs Umeå

Dålig start sänkte Gimonäs Umeå mot Wibax

Gimonäs Umeå gjorde en dålig första period på bortaplan mot Wibax i division 1 Norrland herr, som redan efter första perioden ledde med 5-2. Gimonäs Umeå arbetade sig närmre, men förlorade matchen med 10-8 (5-2, 3-3, 2-3).

Wibax tränare Fredrik Wiklund:

– Vi tar tre poäng, det är det jag tar med mig från matchen.

I första perioden var det Wibax som var starkast. Laget vann perioden med 5-2.

Andra perioden slutade 3-3 och ställningen efter två perioder var 8-5.

Wibax startade tredje perioden bäst. Laget gick från 8-5 till 9-5. Men Gimonäs Umeå svarade och gjorde 9-6.

Därefter var det dock Wibax som avgjorde. Laget gjorde 10-6 med nio minuter kvar att spela genom Tobias Wiklund på pass av Oskar Forsgren. Gimonäs Umeå hann få in två mål i slutet och slutresultatet blev 10-8.

Wibax Tobias Wiklund stod för fem poäng, varav tre mål, Alvin Ahlqvist gjorde tre mål och spelade dessutom fram till ett mål, Linus Grönlund gjorde ett mål och totalt tre poäng och Theodor Berntzen gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål. Gimonäs Umeås Emilio Westergren Meucci gjorde två mål och totalt fyra poäng, Jonathan Paulsson-Smedborn gjorde ett mål och spelade fram till två mål och Viktor Forsell gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Med tre omgångar kvar är Wibax på sjätte plats i tabellen, och Gimonäs Umeå är på tolfte plats.

Wibax tar sig an IBF Dalen i nästa match borta lördag 26 februari 18.30. Gimonäs Umeå möter samma dag 15.45 Gamla Stan hemma.

Matchrapporter: Gimonäs Umeå tog revansch – 8-7 mot Vattjom Gimonäs Umeå avgjorde i förlängningen mot Jemtland Målfest för Gimonäs Umeå hemma mot Kiruna AIF Förlust för Gimonäs Umeå mot Öjebyn med 6-7 Härnösand en lätt match för Gimonäs Umeå som vann klart