Lidköping förlorade mot Lockerud/Mariestad

Seger för Lockerud/Mariestad efter avgörande i förlängningen mot Lidköping

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Lockerud/Mariestad avgöra den jämna matchen borta mot Lidköping i division 1 västra herr. Slutresultatet blev 3-4 (0-0, 2-2, 1-1, 0-1). Matchhjälte blev Fredrik Hermansson, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

– Vi gör en bra match rent taktiskt och arbetsmässigt. Viförlorar på att vi har alldeles för dålig skärpa i våra avslut. Det här är en match som vi ska vinna med de klara lägena vi har, kommenterade Lidköpings tränare Jonas Olsson.

Första perioden blev mållös. Efter 6.49 gjorde Lockerud/Mariestad 0-1 genom Adam Åberg.

Lidköping kom tillbaka, och gjorde 1-1 genom Albin Bragd efter 8.14 i andra perioden.

Lockerud/Mariestad tog ledningen med 1-2, åter igen genom Adam Åberg efter 17.05.

Lidköping gjorde 2-2 genom Samuel Magnusson med 01.04 kvar att spela. Lockerud/Mariestad gjorde 2-3 genom Fabian Skålerud efter 1.35 i tredje perioden.

Lidköping gjorde 3-3 genom Oliver Calebsson efter 8.16. I förlängningen tog det 3.04 innan Lockerud/Mariestad avgjorde till 3-4. Matchvinnare för bortalaget blev Fredrik Hermansson, framspelad av Alexander Lindahl.

Lidköping stannar därmed på fjärde plats, och Lockerud/Mariestad på åttonde plats, i tabellen.

I nästa match, lördag 19 februari, har Lidköping Nilsby borta i ECG Arena 14.00, medan Lockerud/Mariestad spelar borta mot Skoghall 16.00.

Matchrapporter: Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping Berg fortsätter skörda segrar hemma – vann med 6-1 mot Lidköping Målfest för Lidköping hemma mot IBF Norrköping