Örebro SK IBK vann mot Kumla IBK

Äntligen seger för Örebro SK IBK mot Kumla IBK

Det blev fyra förluster i rad för Örebro SK IBK i division 1 mellersta herr. Men hemma mot Kumla IBK kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Mellringehallen slutade 6-3 (1-0, 1-2, 4-1).

– Vi var bättre rakt av hela matchen idag och förtjänar verkligen segern. Bjuder ändå Kumla på två självmål och ett frislag, annars är det stängt bakåt idag. Framåt är vi heta och borde dra iväg med fler mål, "Storchen" bjuder på flera läckerheter där vi tyvärr missar öppet mål. Men till slut får vi in bollarna och firar första trean på länge, kommenterade Örebro SK IBK:s ordförande Robin Lindgjerdet.

Örebro SK IBK tog ledningen efter 10.43, genom Malte Eriksson framspelad av Adam Burman. Efter 2.03 i andra perioden slog Jakob Axelsson till, och kvitterade för Kumla IBK.

Örebro SK IBK:s Jesper Gravé gjorde 2-1 efter 10.18 på pass av Daniel Andersson.

Efter 16.09 nätade Ludwig Eriksson, på pass av Jakob Axelsson och kvitterade för Kumla IBK.

Örebro SK IBK förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-1 och matchen med 6-3.

Örebro SK IBK ligger på elfte plats i tabellen efter matchen, medan Kumla IBK ligger sist, på tolfte plats.

Söndag 20 februari 15.30 spelar Örebro SK IBK hemma mot Skälby. Kumla IBK möter Surahammar hemma i Kumlahallen lördag 19 februari 14.00.

Matchrapporter: Missat kval för IBF Borlänge trots seger mot Kumla IBK IBF Västerås kvalklart efter seger mot Örebro SK IBK Klart nu: Kumla IBK åker ur serien efter ny förlust Surahammars seger spiken i kistan för Örebro SK IBK – som åker ur serien Kais Mora kvalklart efter seger mot Örebro SK IBK