Runsten vann mot Örebro SK IBK

Tre poäng till Runsten efter avgörande i slutperioden mot Örebro SK IBK

Runsten vann hemma mot Örebro SK IBK i division 1 mellersta herr med 8-7 (4-4, 2-2, 2-1). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Runsten avgjorde.

– Vi vinner en tajt match där vi avslutar starkt med att vinna tredje perioden. Det tar vi med oss till andra matchen. Starkt att vi återigen knyter igen säcken när matchen står och väger. Nu har vi tagit poäng i tre raka matcher, tyckte Runstens tränare Johan Haglund, efter matchen.

Matchen fortsatte att vara jämn i första perioden. Perioden slutade 4-4 och resultatet var 4-4 efter en perioders spel.

Matchen fortsatte att vara jämn i andra perioden. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 6-6 efter två perioders spel.

Runsten startade också tredje perioden starkast. Laget gick upp till en 8-6-ledning genom mål av Alexander Haukirauma innan Örebro SK IBK svarade och gjorde 6-6 genom Linus Karlsson.

Philip Mellquist gjorde två mål för Runsten och spelade dessutom fram till ett mål, Anton Mellquist stod för tre poäng, varav ett mål och Alexander Haukirauma gjorde två mål och totalt tre poäng.

Resultatet innebär att Runsten ligger kvar på sjunde plats och Örebro SK IBK sist, på tolfte plats i tabellen.

I nästa match, torsdag 17 februari 19.30, har Runsten Sandvikens AIK borta i Arena Jernvallen, medan Örebro SK IBK spelar hemma mot Kumla IBK.

Matchrapporter: Målfest för Runsten borta mot LI20 IBF Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Förlängningsseger för Runsten mot Björklinge Islossning i tredje – IBF Borlänge vann klart mot Runsten Anton Mellquist matchvinnare när Runsten besegrade Rasbo