Umeå Västra förlorade mot Örnsköldsvik IB

Tre poäng till Örnsköldsvik IB efter avgörande i slutperioden mot Umeå Västra

Örnsköldsvik IB vann borta mot Umeå Västra i Allsvenskan norra dam med 4-3 (0-1, 2-1, 2-1). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Örnsköldsvik IB avgjorde.

Örnsköldsvik IB:s tränare Tommy Häggström tyckte till om matchen:

– Vi spelade bra men hade svårt att trycka dit bollen. Men tack vare att vi var det bättre laget fick vi dit den sista bollen och tog en rättvis seger.

Moa Pettersson blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 15.tio in i tredje perioden.

Umeå Västra startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 0 sekunder slog Gennet Wållberg till på pass av Martine Wikberg. Matchen stod därefter länge och vägde, utan att något lag fick till det i avsluten. Efter 14.18 i andra perioden nätade Wilma Selin, och kvitterade för Örnsköldsvik IB.

Umeå Västras Martine Wikberg gjorde 2-1 efter 16.42 framspelad av Alva Åsberg.

Efter 17.08 slog Linn Hilli till, framspelad av Tindra Byström och kvitterade för Örnsköldsvik IB.

Örnsköldsvik IB gjorde 2-3 genom Madeleine Grundström efter 3.30 i tredje perioden.

Umeå Västra kom tillbaka, och gjorde 3-3 genom Kajsa Näslund efter 8.33.

Örnsköldsvik IB kunde dock avgöra till 3-4 med 04.50 kvar av matchen genom Moa Pettersson.

Det här betyder att Umeå Västra är kvar på sjätte plats, och Örnsköldsvik IB stannar på tredje plats, i tabellen.

Söndag 20 februari 12.30 spelar Umeå Västra hemma mot Dalen. Örnsköldsvik IB möter Sundsvalls IBF borta i Sundsvalls Sporthall onsdag 16 februari 20.00.

Matchrapporter: Jubel för Telge SIBK efter seger mot Örnsköldsvik IB Uddamålsseger för IBF Dalen som besegrade Örnsköldsvik IB RIG Umeå besegrade Örnsköldsvik IB och toppar nu tabellen Umeå Västra vände underläge och vann Utklassning när Örnsköldsvik IB besegrade Sundsvalls IBF i Skyttis Arena