Kais Mora UIF förlorade mot Hammarby IBF

Efterlängtad seger för Hammarby IBF – bröt förlustsviten mot Kais Mora UIF

Det har varit en tung period med nio förluster i rad för Hammarby IBF i Allsvenskan östra dam. Men borta mot Kais Mora UIF bröts den tuffa sviten. Det blev 1-5 (0-3, 1-0, 0-2) i matchen i Idre Fjäll Arena.

– Enligt kommentarerna på svensk innebandys app så spelade vi tydligen tråkigast och brunkigast innebandy. Men vi var inte laget som spelade 2-2-1 och gick på enbart kontringar. Vi gör en dålig förstaperiod, medioker andra och en bra tredjeperiod där vi vågar spela stort trots Moras presspel. Skönt att äntligen få vinna efter den snöpliga förlusten i fredags, kommenterade Hammarby IBF:s tränare Björn Bekkhus.

Hammarby IBF spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Amanda Klevbo, Dina Eklöf och Ida Torbjörner. Efter 12.22 i andra perioden nätade Stina Jonsson, framspelad av Ida Eriksson och reducerade åt Kais Mora UIF. Hammarby IBF fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 5-1. Målen i sista perioden gjordes av Tuva Henriksson och Ida Ulltin.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Kais Mora UIF på elfte plats och Hammarby IBF sist, på tolfte plats.

I nästa omgång har Hammarby IBF Telge SIBK hemma i Sjöstadshallen, lördag 19 februari 14.00.

Matchrapporter: Oavgjort för Katrineholm hemma mot Kais Mora UIF Karlstad IBF vinnare mot Kais Mora UIF i Svenska Cupen Omgång 2 Grupp D dam Frida Wennberg gjorde två mål när Alunda vann mot Kais Mora UIF Bele Barkarby tvingas till kval trots seger mot Hammarby IBF Älvsjö AIK utklassade Hammarby IBF på bortaplan