Rönnby U vann mot Linköping IBK

Revansch och tre poäng för Rönnby U

Rönnby U gick segrande från matchen i Allsvenskan västra dam när laget mötte Linköping IBK hemma i Mälarenergi Arena på lördagen. Så såg det inte ut i lagens senaste möte då Linköping IBK vann med 7-1. Den här gången blev slutresultatet 4-3 (0-1, 2-0, 2-2).

Segermålet för Rönnby U stod Frida Eklund för med bara 53 sekunder kvar av matchen.

Segern var Rönnby U:s femte på de senaste sex matcherna, och fjärde hemmasegern i rad.

Linköping IBK tog ledningen efter 16.21, genom Rebecka Åblad framspelad av Alice Lindell. Efter 49 sekunder i andra perioden slog Frida Eklund till, på pass av Tiffany Salomaa och kvitterade för Rönnby U.

Frida Eklund gjorde dessutom på nytt mål, 2-1 efter 2.54 framspelad av Emma Engwall.

7.23 in i tredje perioden nätade Linköping IBK:s Alice Lindell på pass av Caroline Hansen och kvitterade för Linköping IBK.

8.59 in i perioden slog Rönnby U:s Elin Hellström till och gav Rönnby U ledningen.

Linköping IBK kvitterade till 3-3 med 01.39 kvar att spela åter igen genom Alice Lindell på pass av Caroline Hansen.

Men bara en minut fick Frida Eklund ännu en gång in pucken på pass av Natalie Uppling och avgjorde matchen. 4-3-målet blev matchens sista.

Noterbart är att Alice Lindell gjorde två mål för Linköping IBK och totalt tre poäng. Dessutom att Rönnby U:s Frida Eklund gjorde tre mål.

I tabellen innebär det här att Rönnby U nu ligger på femte plats. Linköping IBK är på tionde plats.

Rönnby U tar sig an Skoghall i nästa match borta söndag 20 februari 16.00. Linköping IBK möter samma dag 12.30 Katrineholm hemma.

Matchrapporter: Förlust i Kval Allsvenskan Play Off 2 dam för Rönnby U mot Partille D1 Rönnby U förlorade borta mot Partille D1 Jubel för Rönnby U efter seger mot Onsala Rönnby U avgjorde mot Onsala Rönnby U tvingas till kval trots seger mot Kumla IBK