Västra Mälardalen förlorade mot Lockerud/Mariestad

Lockerud/Mariestad avgjorde tät match mot Västra Mälardalen i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Västra Mälardalen och gästande Lockerud/Mariestad var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Lockerud/Mariestad och vann matchen i Allsvenskan västra dam med 7-4 (1-1, 2-2, 4-1).

Lockerud/Mariestads tränare Mickael Fredriksson om matchen:

– En otroligt skön seger där vi i två perioder så slita hårt för att komma in i matchen. Inför sista gör vi en otroligt stark insats och får bra utdelning på det vi vill göra. Till slut vinner vi med 7-4 mot ett Västra Mälardalen som var mycket starkare idag än när vi mötte dem på hemmaplan.

Segern var Lockerud/Mariestads fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Västra Mälardalen inledde bäst och tog ledningen genom Matilda Sjögren efter 5.28, men Lockerud/Mariestad kvitterade genom Stina Jönsson i slutet av perioden. Matchen fortsatte att vara jämn i andra perioden. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 3-3 efter två perioders spel.

I tredje perioden var det Lockerud/Mariestad som var starkast. Laget vann perioden med 1-4 och matchen med 7-4.

Lockerud/Mariestads Wilma Klingberg hade fyra assists. Västra Mälardalens Jessica Carlsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

För hemmalaget betyder resultatet sjätte plats i tabellen. Lockerud/Mariestad är på fjärde plats.

Nästa motstånd för Västra Mälardalen är Hagfors. Lagen möts lördag 19 februari 14.00 i Uddeholm Arena. Lockerud/Mariestad tar sig an Hagfors hemma söndag 13 februari 17.00.

Matchrapporter: Målfest när Thorengruppen krossade Lockerud/Mariestad i Thoren Arena Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Lockerud/Mariestad klart för nedflyttning – efter förlust mot Kalmarsund Linnéa Wallgren tvåmålsskytt för Karlstad i segern mot Lockerud/Mariestad Endre vände underläge till seger