Lagan förlorade mot Lindås Rasta

Lindås Rasta vann efter avgörande i förlängningen mot Lagan

Lindås Rastas väg till seger mot Lagan borta i Allsvenskan södra herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 5-4 (1-2, 3-0, 0-2, 1-0) och ta bonuspoängen. Albin Jansson blev matchhjälte för Lindås Rasta med sitt mål med bara 22 sekunder kvar i förlängningen.

– Kunde slutat hur som helst egentligen. Båda lagen hade chanser för vinst och innan deras segermål så har vi ett skott i ribban. En sämre andraperiod där vi visar styrka och kommer tillbaka i tredje och hämtar åtminstone in en poäng som kan bli viktigt till slut, kommenterade Lagans tränare Christoffer Johansson efter matchen.

Lindås Rastas tränare Jonas Eliasson tyckte till om matchen:

– Vi visste att det skulle bli en tuff match. Prestationerna går upp och ner. Tycker vi är riktigt bra i andra perioden men tappar momentum i tredje. Känns väldigt skönt med en seger i sudden.

Segern var Lindås Rastas sjunde på de senaste åtta matcherna.

Första perioden var jämn. Lindås Rasta inledde bäst och tog ledningen genom Fabian Österman efter bara 47 sekunder, men Lagan kvitterade genom Kasper Qvarfordt. Och Lagan hann också ta ledningen, genom Hugo Karlsson. Lindås Rasta gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 2-1 till ledning med 2-4. 4.45 in i tredje perioden slog Lagans Kristoffer Karlsson till på pass av Robin Bylander och reducerade åt Lagan.

Efter 5.57 slog Mattis Wiberg till framspelad av David Wikingsson och kvitterade för Lagan.

I förlängningen tog det 4.38 innan Lindås Rasta avgjorde till 4-5. Stor matchhjälte blev Albin Jansson, framspelad av Patrik Malmström.

Lindås Rastas Patrik Malmström hade tre assists och Albin Jansson stod för tre poäng, varav två mål.

Resultatet innebär att Lagan ligger kvar på tionde plats och Lindås Rasta på femte plats i tabellen.

Tisdag 15 februari 19.30 spelar Lagan borta mot Åstorp/Kvidinge. Lindås Rasta möter Lillån hemma i Salming Arena söndag 13 februari 14.00.

Matchrapporter: Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda Lindås Rasta upp i serieledning efter seger i toppmötet med Skoghall Klart nu: Mölndals IBF åker ur serien efter ny förlust Målfest när Lindås Rasta krossade GS 86 i Lindås Waves Arena Lindås Rasta besegrade Backadalen och toppar nu tabellen