Örebro SK IBK förlorade mot IBF Falun U
Montage
Matchrapport

IBF Falun U vann med 5-4 borta mot Örebro SK IBK

ANNONS

Det blev en uddamålsseger för IBF Falun U i matchen mot Örebro SK IBK i division 1 mellersta herr på torsdagen. Laget vann med 5-4 (2-2, 3-0, 0-2) borta i Mellringehallen.

– Återigen en match där vi i allra högsta grad är med och slåss om poäng. Tyvärr drar Falun det längsta strået och är mer kliniska i sina avslut, vilket leder till att de tar hem samtliga poäng ikväll. Ett steg i rätt riktigt för oss men det räcker inte hela vägen. Nu börjar det bli slut på chanser så det gäller att vi lyckas rada upp några segrar nu på slutet för att ha en chans att hänga kvar, tyckte Örebro SK IBK:s ordförande Robin Lindgjerdet, efter matchen.

IBF Falun U:s tränare Adam Fernqvist:

– Det som blir avgörande idag är vår starka andra period.

Segern var IBF Falun U:s femte på de senaste sex matcherna.

Örebro SK IBK tog ledningen efter 6.01, genom Linus Karlsson på pass av Lukas Asplund.

Laget ökade ledningen till 2-0 efter 14.05, genom Malte Eriksson framspelad av Erik Gustafsson.

Efter 18.43 i första perioden nätade Kim Varga, framspelad av Melker Hemmingberg och reducerade åt IBF Falun U.

IBF Falun U kvitterade till 2-2 efter 19.16, på nytt genom Kim Varga på pass av Melker Hemmingberg.

IBF Falun U spelade bra i andra perioden och gick från 2-2 till 2-5 genom två mål av Melker Hemmingberg och ett mål av August Swärdh. Erik Gustafsson och Adam Burman reducerade två gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 4-5 kom inte Örebro SK IBK.

Noterbart är att Melker Hemmingberg gjorde två mål för IBF Falun U och spelade dessutom fram till två mål. Dessutom att Örebro SK IBK:s Erik Gustafsson gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Örebro SK IBK på tolfte och sista plats och IBF Falun U på andra plats.

I nästa omgång har Örebro SK IBK Runsten borta i Gavlehov Arena, söndag 13 februari 14.00. IBF Falun U spelar hemma mot Surahammar fredag 11 februari 19.30.

Matchrapporter: Målfest för IBF Falun U hemma mot Jönköping IBF Falun U föll mot RIG Umeå på hemmaplan IBF Falun U vann enkelt hemma mot Farsta IBF Falun U vann enkelt hemma mot Växjö Utv Delad pott för IBF Falun U och Linköping FBC

Den här artikeln handlar om: