Sirius förlorade mot Åkersberga IBF
Montage
Matchrapport

Åkersberga IBF vann mot Sirius på bortaplan

ANNONS

Åkersberga IBF vann borta mot Sirius i Allsvenskan östra dam. Matchen på onsdagen slutade 4-7 (0-3, 3-2, 1-2).

– Det var en jämn match som kunnat slutat hur som helst. Åkersberga är ett riktigt bra lag och trots att vi inte är nöjda med förlusten så gör vi en bra match. Vi hämtar återigen upp ett underläge från 0-3 till 3-3 och skakade om Ackers ordentligt. Vi får mycket energi av målen men vi tappar koncentrationen i slutet av andra och tyvärr släpper vi ett par mål strax innan pausvilan. I tredje var det kamp där vi står upp bra och matchen slutar 4-7. Surt med förlust men vi tar med oss erfarenheten och ser fram emot matchen mot Älvsjö på lördag, kommenterade Sirius assisterande tränare Eva Klermyr efter matchen.

Åkersberga IBF:s sportchef Andreas Berglind tyckte så här om matchen:

– Vi börjar bra och laborerar och testar lite nya kedjeformationer till denna match och får en 3-0 ledning som borde varit större. Sen släpper vi in Sirius i matchen och helt plötsligt är det 3-3 och då går vi ner på lite folk och tar tillbaka kommandot och efter det var det hyfsat lugnt och skönt med tre poäng. Mickis Jönsson blev matchens lirare och vi saknade vår första keeper men Tilde Alstermark gör det väldigt bra idag.

Det var två formstarka lag som möttes. Andraplacerade Åkersberga IBF tog tolfte segern i rad. Sirius hade före matchen tre segrar i rad.

Åkersberga IBF spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Mikaela Jönsson, Ellen Sjöström och Hanna Nordstrand. Sirius förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 3-5.

Åkersberga IBF hade övertaget även i tredje perioden. Laget gick upp till 3-6 innan Sirius reducerade.

Därefter kontrollerade dock Åkersberga IBF spelet och till slut blev det seger, slutresultatet skrevs till 4-7.

Noterbart är att Åkersberga IBF:s Hanna Nordstrand stod för fyra poäng, varav tre mål och Emelie Eriksson gjorde ett mål och totalt tre poäng. Dessutom att Sirius Telma Carlsson gjorde tre mål.

Det här betyder att Sirius är kvar på åttonde plats.

I nästa match möter Sirius Älvsjö AIK hemma på lördag 12 februari 13.00. Åkersberga IBF möter Bele Barkarby söndag 13 februari 13.00 borta.

Matchrapporter: Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Storseger för Kalmarsund – 7-2 mot Åkersberga IBF IBK Lund avgjorde i tredje perioden mot Åkersberga IBF

Den här artikeln handlar om: