Växjö IBK U förlorade mot Linköping FBC

Linköping FBC utklassade Växjö IBK U på bortaplan

Linköping FBC fick rejäl utdelning när laget vann på bortaplan mot Växjö IBK U i division 1 östra Götaland herr med 8-2 (4-1, 3-1, 1-0).

– Vi ger inte oss själva chansen, förens det har gått två perioden och då är det svårt mot ett bra Linköping, kommenterade Växjö IBK U:s tränare Markus Löppönen efter matchen.

Linköping FBC:s tränare Marcus Johansson tyckte till om matchen:

– En bra bortamatch där killarna jobbar och sliter för varandra och straffar Växjö på de ytor vi pratat om innan matchen. En skön och välförtjänt vinst.

Linköping FBC tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.07 genom Hampus Andersson innan Växjö IBK U kvitterade.

Därefter handlade dock allt om Linköping FBC och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 1-4. Linköping FBC hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.46 genom Tom Carlsson, och gick upp till 1-6 innan Växjö IBK U svarade.

Innan perioden var över hade Linköping FBC ryckt åt sig ledningen med 2-7. 4.37 in i tredje perioden nätade Linköping FBC:s Björn Andersson och ökade ledningen för Linköping FBC. Det fastställde slutresultatet till 2-8.

Linköping FBC:s nya tabellposition är sjunde plats, medan Växjö IBK U är på nionde plats.

Lördag 12 februari spelar Växjö IBK U hemma mot Solfjäderstaden 15.00 och Linköping FBC mot Hovshaga hemma 14.30 i Linköpings Sporthall.

Matchrapporter: Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Linköping utklassade IBF Norrköping på hemmaplan Linköping fortsätter skörda segrar hemma – vann med 9-5 mot Surahammar Örebro Innebandy vann toppmötet mot Linköping med 5-2 Linköping vann toppmötet mot Berg med 12-2