Hammarby IBF förlorade mot Alunda
Montage
Matchrapport

Väntad seger för Alunda som förlänger vinstsviten

ANNONS

Allt talade för seger för Alunda, och så blev det också när det formstarka laget mötte Hammarby IBF på bortaplan. Efter segersiffrorna 5-1 (1-0, 1-0, 3-1) har nu Alunda sex raka segrar. Hammarby IBF har åtta förluster i rad i Allsvenskan östra dam.

– Ett steg framåt jämfört med vår match förra helgen. Vi spelar mer fysiskt och ordentligt i försvar, men behöver få med oss fler mål framåt där självförtroendet spökar efter många förluster. Alunda kämpar på bra med sin tyngd och sitt tuggande, de vinner rättvist. Men jag tror att deras ledarstab ska ägna mer fokus åt spelet än åt vad sekretariatet gör om de ska spela allsvenskt även nästa säsong! Nu laddar vi om för att kunna göra livet surt för dalkullorna i deras förhoppning om att rädda kontraktet, kommenterade Hammarby IBF:s tränare Björn Bekkhus efter matchen.

Alundas tränare Daniel Eriksson tyckte till om matchen:

– Det finns inga lätta matcher i den här serien och jag tycker Hammarby gör det jättebra utefter sina förutsättningar, de sliter och jobbar stenhårt. I tredje perioden syns det att det är klassskillnad när Hammarby är slutkörda. Vi gör en dag på jobbet, vi har en viktig match imorgon också och åker hem med tre härliga poäng! Vår segersvit kopplar jag till att vi åter har fått konkurrens i truppen, flera tillbaka från skador och några nya i truppen, det har gett träningarna ett högre tempo och inställningen ute på planen är 100% igen.

Alunda tog ledningen efter 19.59, genom Tilda Persson på pass av Anna Mattsson. Efter 7.50 i andra perioden slog Elin Höglund till, på pass av Jasmine Van der Veen och ökade ledningen för Alunda. Hammarby IBF reducerade dock till 1-2 genom Ida Torbjörner tidigt i tredje perioden och gav visst liv till matchen igen.

Alunda stod därefter för tre raka mål i när laget gick från 1-2 till 1-5 på bara 9.22. Alunda tog därmed en klar seger.

Resultatet innebär att Hammarby IBF ligger kvar på tolfte och sista plats och Alunda på femte plats i tabellen.

Hammarby IBF tar sig an IBF Borlänge i nästa match hemma fredag 11 februari 20.30. Alunda möter Tyresö Trollbäcken hemma söndag 6 februari 17.00.

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Segerraden förlängd för AIK – besegrade Alunda Jasmine Van der Veen och Ida Andersson-Weidenberg målgörare när Alunda förlorade Alunda fortsätter vinna – 5-4 mot Täby FC

Den här artikeln handlar om: