Stenungsund förlorade mot Skoghall

Storseger för Skoghall borta mot Stenungsund

Skoghall tog en enkel seger mot Stenungsund borta i Stenungsund Arena i division 1 västra herr. Laget dominerade matchen, som slutade 10-5 (5-1, 2-2, 3-2).

– I första perioden hänger vi inte med. Från andra perioden rycker vi upp oss och även om Skoghall har det mesta av spelet så är det relativt jämnt resten av matchen. Vi gör korrigeringar i försvarsspelet som ger resultat. Det i kombination med en överlag gedigen kämpainsats gör att jag är nöjd med prestationen trots förlusten, kommenterade Stenungsunds tränare Kevin Nilsson.

Skoghalls tränare Toni Walther om matchen:

– Alltid gott med tre poäng även om jag hade hoppats på en bättre insats sett till hela matchen. Vi tar med oss det bra och jobbar vidare mot nästa fight!

Segern var Skoghalls sjunde på de senaste åtta matcherna, och sjätte raka segern på bortaplan.

I första perioden var det Skoghall som var starkast. Laget vann perioden med 1-5.

Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 3-7.

Skoghall startade tredje perioden vassast. Laget gick från 3-7 till 3-9. Stenungsund fick förvisso in ett tröstmål.

Därefter var det dock Skoghall som avgjorde. Laget gjorde 4-10 med elva minuter kvar att spela genom Villiam Ronnergård på pass av Lucas Salomonsson. Stenungsund hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 5-10.

Villiam Ronnergård gjorde tre mål för Skoghall och spelade fram till två mål, Andreas Jansson stod för fyra poäng, varav tre mål och Pär Hallerstedt gjorde två mål och totalt fyra poäng. Stenungsunds Adam Berntzen gjorde två mål och totalt tre poäng.

Skoghalls nya tabellposition är fjärde plats, medan Stenungsund är på elfte och sista plats.

Lördag 12 februari möter Stenungsund Karlstads IBF Ungdom hemma 14.00 och Skoghall möter Floda hemma 16.00.

Matchrapporter: Målfest för Skoghall borta mot Backadalen Lindås Rasta upp i serieledning efter seger i toppmötet med Skoghall Storseger för Skoghall hemma mot GS 86 Underläge i tredje perioden – då vände Skoghall och vann Skoghall toppar tabellen efter seger mot Mölndals IBF