Sirius vann mot Bele Barkarby

Sirius ryckte i sista perioden och vann mot Bele Barkarby

Sirius vann hemma mot Bele Barkarby i Allsvenskan östra dam med 7-5. Matchen var helt jämn efter två perioder, 5-5, innan Sirius avgjorde i sista perioden.

– Efter en sämre första period går vi ut med bättre energi i andra. Det var två jämna lag, men vi vinner mittakten med 4-0 vilket ger ställningen 5-5 inför sista 20 minuterna. Det känns som vi har grepp om matchen, men det dröjer till tolfte minuten innan ledningsmålet till 6-5 kommer och sedan gör vi 7-5 i tom kasse. Härlig laginsats som vi tar med oss inför mötet mot Mora på söndag, kommenterade Sirius assisterande tränare Elvira Andersson.

Bele Barkarby hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.21 genom Ellen Wistedt, och gick upp till 0-3 innan Sirius svarade.

Innan perioden var över hade Bele Barkarby ryckt åt sig ledningen med 1-5. Sirius förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 4-0 och ställningen efter två perioder var 5-5.

I tredje perioden gjorde Sirius 6-5 efter 11.52 genom Tilde Klermyr. Och med bara 01.08 kvar satte Tilde Klermyr avgörande 7-5.

Noterbart är att Sirius Tilde Klermyr stod för fyra poäng, varav tre mål och Maja Olsson gjorde ett mål och totalt fyra poäng.

Sirius nya tabellposition är tionde plats, medan Bele Barkarby är på sjunde plats.

Nästa motstånd för Sirius är KAIS Mora UIF. Lagen möts söndag 6 februari 14.45 i IFU Arena. Bele Barkarby tar sig an Åkersberga IBF hemma söndag 13 februari 13.00.

Matchrapporter: Delad pott när Bele Barkarby gästade Täby FC Bele Barkarby föll mot Täby FC på hemmaplan Jubel för Bele Barkarby efter seger sammanlagt mot Gävle GIK Bele Barkarby kopplade grepp om Gävle GIK – efter seger med 8-2 Målfest för Åkersberga IBF hemma mot Sirius