Hovslätt vann mot Craftstaden
Montage
Matchrapport

Målfest för Hovslätt hemma mot Craftstaden

ANNONS

Det blev en riktig storseger för Hovslätt mot Craftstaden hemma i division 1 östra Götaland herr. Matchen slutade 16-1 (4-0, 7-0, 5-1).

– Ett mål mer än senast, men Craftstaden har höjt sig. De krigar på och ger sitt yttersta i 60 minuter, men det räcker inte. Vi gör det vi ska och är förhållandevis nöjda sett till matchbilden, tyckte Hovslätts tränare Max Gustafsson, efter matchen.

Craftstadens tränare Johan Magnusson tyckte så här om matchen:

– Vi möter seriens bästa lag enligt mig men utifrån den nivå vi har i nuläget så gör vi en helt okej match. Vi krigar på men de blir tunga att möte när de får längd i anfallen och tempo i sitt spel. En rättvis seger för Hovslätt men det finns vissa delar i spelet som vi tar med oss till morgondagens match mot Ledberg.

Därmed har Hovslätt vunnit tio matcher i rad.

Hovslätt spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom två mål av Andreas Jonson, ett mål av Viktor Ylenfors och ett mål av Marcus Hamrin. Det skulle komma mer från Hovslätt. Hovslätt var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med hela 7-0 och ställningen efter två perioder var 11-0.

Hovslätt hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.41 genom Filip Larsson, och gick upp till 15-0 innan Craftstaden svarade.

Innan matchen var över hade Hovslätt gjort hela 16-1.

Hovslätts Andreas Jonson gjorde fyra mål.

Det här betyder att Hovslätt är kvar i serieledning, och Craftstaden stannar sist, på tolfte plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Hovslätt är Växjö IBK U. Lagen möts onsdag 2 februari 19.30 i Jönköpings Idrottshus. Craftstaden tar sig an Ledberg hemma söndag 30 januari 14.00.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Hovslätt besegrade Nilsby och toppar nu tabellen Warberg upp i serieledning efter seger i toppmötet med Hovslätt Seger för Hovslätt i toppmötet med FBC Lerum

Den här artikeln handlar om: