Lockerud/Mariestad vann mot Rönnby U

Lockerud/Mariestad slog Rönnby U efter Ellen Lundins dubbel

Det blev Lockerud/Mariestad som gick segrande ur mötet med Rönnby U i Allsvenskan västra dam på hemmaplan, med 4-2 (1-0, 1-1, 2-1).

– En stark seger av oss senast vi spelade var den 19 december och med tanke på det långa uppehållet visade vi upp ett imponerande spel. Vi är bra defensivt och offensivt och vinster helt rättvist. Ruggigt skönt att vinna med tanke på Rönnbys förändringar i truppen. Helt klart ett av de bästa lagen vi har mött i år, kommenterade Lockerud/Mariestads tränare Mickael Fredriksson.

Segern var Lockerud/Mariestads femte på de senaste sex matcherna.

Lockerud/Mariestad tog ledningen efter 4.57, genom Ellen Lundin framspelad av Alva Svensson. Lockerud/Mariestad tog ledningen med 2-0, på nytt genom Ellen Lundin efter 48 sekunder i andra perioden.

Rönnby U reducerade dock till 2-1 genom självmål tidigt i och gav visst liv till matchen igen. Lockerud/Mariestad hade övertaget även i tredje perioden. Laget gick upp till 3-1 innan Rönnby U reducerade.

Därefter kontrollerade dock Lockerud/Mariestad spelet och matchen slutade 4-2.

Ellen Lundin gjorde två mål för Lockerud/Mariestad och totalt fyra poäng.

Det här betyder att Lockerud/Mariestad ligger på sjätte plats i tabellen, och Rönnby U är på fjärde plats.

I nästa omgång har Lockerud/Mariestad Hagfors hemma i ICA-kvantum hallen, onsdag 2 februari 20.30. Rönnby U spelar hemma mot IBF Linköping söndag 6 februari 13.00.

Matchrapporter: Målfest när Thorengruppen krossade Lockerud/Mariestad i Thoren Arena Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Lockerud/Mariestad klart för nedflyttning – efter förlust mot Kalmarsund Linnéa Wallgren tvåmålsskytt för Karlstad i segern mot Lockerud/Mariestad Endre vände underläge till seger