Foto: Roland Osbeck
Allsvenskan norra

50-åriga målvakten om Allsvenska debuten som aldrig blev av

ANNONS

Michael Ottosson var bered att stå från start men straxt innan matchstart fick han beskedet att ordinarie målvakten kunde spela.

Serieledarna i Allsvenskan Norra, Nykvarn, stod för en riktig snackis i helgen då man värvade in en 50-årig före detta målvakt vid namn Michael Ottosson. Anledningen till det var att lagets ordinarie målvakter Henrik Ojeda Mayta och Niclas Larsson var osäkra på spel på grund av Covid.

– Vi i Nykvarns IBF ungdom har värvat målvakten Michael Ottosson från Nykvarns IF då vi troligtvis har båda våra målvakter borta i covid. Michael är född 1971 och har spelat många stora matcher under sin karriär, skickade Nykvarns tränare Sebastian Wahlgren i ett sms till Innebandymagazinet.

Med bara ett par timmar kvar till tekning i lördags såg det ut som att Ottosson, som spelade fyra säsonger med Södertälje i SSL i början på 00-talet och som efter det gjorde ett par säsonger i norska elitserien men som under hela 10-talet bara spelat sporadiskt i lägre divisioner, skulle få börja från start. Han var den enda målvakten som var uppskriven på laguppställningen men när matchen väl började så var det ändå Ojeda Mayta som vaktade stolparna.

Ojeda Mayta, fick efter att laguppställningarna hade offentliggjorts, ett negativt svar på sitt covidtest och kunde symtomfri ställa sig i kassen medan Ottosson fick sitta vid sidan uppger LT.se.

På bänken fick Ottosson se Nykvarn, som är hans moderförening, förlora mycket oväntat mot tabellåttan Hudik/Björkbeg med 4-5. Trots mängder av rutin så hann 50-åringen bli rejält nervös innan han visste om han skulle stå eller inte.    

– Jag satt och väntade och ja, jag var ganska nervös, erkände Michael Ottosson för tidningen efter matchen och bjöd på en analys:

– Knepigt lag att möta. De hade utdelning på allt, medan vi inte hade det. Vi skulle ha börjat lite tidigare och skjuta mer. Nu rullade vi bara runt och verkade rädda för kontringar. Tråkigt att jag inte kunde tillföra lite tur om inte annat.

Ottosson tror inte att han hade gjort bort sig helt då han hållit igång och tränat en hel del på sista tiden och även spelat en match i Nykvarns Herr3an-lag. Han utesluter heller inte att det blir något framträdande i Allsvenskan nu när han tillhör laget.

– Jag var inställd på att spela veteran-SM för plus 45, så jag har velat hålla i gång, även om jag inte haft några tankar på att spela med här. Det är en konstig situation för vi kan ju inte skriva över våra juniormålvakter heller så de kan spela här efter siste januari. Nu är jag med i stället och uppskriven ifall att det blir någon mer covidgrej. Det är ju några matcher kvar, så jag får vara beredd.

Annons

Highlights: Nykvarn-Hudik/Björkberg 4-5

Se alla målen från matchen

 

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)Den här artikeln handlar om: