Framtida stjärna
Foto: Kristin Lindström
Damtrean

17-åringen som öser in poäng som ingen annan

ANNONS

17-åriga Clara Mossberg spelar sin första hela seniorsäsong och den är en framgångssaga utan dess like så här långt.

17-åriga supertalangen Clara Mossberg är helt unik i Sverige då hon leder poängligan i två serier samt att hon är den enda seniorspelare som lyckats med bedriften att ha bäst målsnitt, assistsnitt och poängsnitt av alla seniorspelare i en division. 

Mossberg spelar i värmländska Dotteviks FF samtidigt som hon går på NIU i Karlstad. Hon leder poängligan i Värmlandstvåan på 36 poäng (18+18) och hon leder poängligan i Värmlands3an på 40 poäng (21+19). Dessutom har Mossberg det bästa mål-, assist- och poängsnittet av alla 1431 Dam3anspelare. Det finns ingen annan seniorspelare i Sverige från SSL ner till Herr6an som lyckats med den bedriften. 

Så vem är denna poängmaskin?

– Jag är en spelare som gillar att ha mycket boll och jag spelar oftast center. Jag kan väl beskriva mig själv som att jag går gärna på mål och hotar/skapar lägen, gillar att utmana. Har väl ett okej skott och en hyffsad blick för spelet, säger Mossberg till Innebandymagazinet. 

En hyffsad blick för spelet måste vare ett av årets största understatement med tanke på att supertalangen snittar 6,67 poäng per match i Dam3an, ett snitt som är landets femte bästa av alla 26 168 seniorspelare, och tjejen är bara 17 år och gör sin första seniorsäsong. I Dam2an snittar hon dessutom en bra bit över tre poäng per match. 

– Jag strävar hela tiden efter att göra så bra jag kan och jag har en vilja att hela tiden producera poäng. Jag har en vinnarskalle och jag sätter upp egna mål inför varje match som jag sen försöker att uppnå. Sen har jag en vilja att hela tiden bli bättre också. Jag sitter väl på några bra innebandykvalitéer själv också. Förutom all träning med laget så har jag tränat mycket själv också. 

Poängmaskinens framfart har gjort att Dottevik inte förlorat en enda match i Dam3an där hon leder poängligan med sju poäng före tvåan som har spelat fyra matcher mer. I Dam2an leder hon poängligan med 13 poäng och där leder Dottevik även serien men de är inte obesegrade längre, för man föll i senaste matchen mot Grums med 2-3. Vilket blev supertalangens första förlust i seniorsammanhang. 

– Ja, det har gått riktigt bra i både Dam2an och Dam3an och det är alltid kul med vinst. Inte kul att förlora men förluster kommer ibland så det är bara att gå vidare och se till nästa match.

Med tanke på din framfart i poängligorna, är det något lag från högre divisioner som hört av sig till dig och försökt att värva dig?

– Ja, det är det. Det är givetvis jättekul men just nu vill jag fokusera på Dottevik och försöka nå förstaplatsen i Dam2an. Sen får vi se vad som händer.

Annons

TV: Mira Markströms nya klassaktioner

Jönköpings 16-åriga supertalang fortsätter göra succé i SSL.

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: