Foto: Tomas Brandt Wangel
#ibsilly

Senaste #ibsilly-nyheten från SSL Herr

ANNONS

Poängfarliga forwarden Alexander Hedlund har bestämt sin framtid de kommande tre åren.

IBK Dalen tappade flera tunga namn under förra silly season men nu står det klart att man inte behöver oroa sig för att tappa lagets tredje bästa poängplockare denna säsong. Alexander Hedlund har nämligen kritat på ett nytt treårskontrakt med umeålaget.

– Det var inga konstigheter egentligen, tanken är väl att bli klar med min utbildning då och att jag skulle spela med Dalen under den tiden var givet, säger Hedlund i ett pressmeddelande.

Alexander, som studerar till läkare på Umeå Universitet, spenderade de flesta av sina ungdomsår i Skellefteå IBK/IBS regi. Efter en säsong i Gamla Stan IBK bar det sedan vidare till Umeå och IBK Dalen inför säsongen 2017/2018. 

– Alexanders kom till oss som 21-åring och hans utveckling har varit väldigt rolig att följa under de drygt 4 åren han varit här, säger sportchef Mattias Hall och fortsätter:

– Att komma från division 1 och göra 66 poäng på 60 matcher under sina första två säsonger i SSL är inget annat än imponerande. 



25-åringen är inne på sin femte säsong i Dalen och på de 134 matcherna han har spelat i grundserien och slutspelet har han gjort 154 poäng fördelat på 68 mål och 86 assist.

– Han är en spelare som gillar att vara i hetluften och har fina instinkter för att dyka upp på rätt ställe när det vankas målchanser. Han tar dessutom ett stort ansvar i både spelet med och utan boll.   

Tankarna kring Dalens chanser den här säsongen lyder så här för Hedlund: 

– Känslan är att SSL är jämnare nu än på väldigt lång tid och jag ser det inte som givet att Falun eller Storvreta ska vinna guldet men det är en lång väg dit och det krävs att vi verkligen får ihop det till slutet av säsongen när
det ska avgöras. 

  


Highlights: Helsingborg-Dalen 8-7

Höjdpunkter från Dalens senaste match

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: