Pixbo Wallenstam vann mot Halmstad

Målfest när Pixbo Wallenstam krossade Halmstad i Wallenstam Arena

Pixbo Wallenstam hade inga problem med Halmstad i division 1 södra Götaland herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 16-7 (6-4, 3-2, 7-1). Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som Halmstad vann med 6-4.

Halmstads assisterande tränare Jonas Tarstad tyckte så här om matchen:

– Det var inte optimala förutsättningar för oss då vi knappt visste om vi hade tio gubbar igår kväll på grund av covid. Sen möter vi ett lag med 20 tonåringar som springer tills de stupar och straffar oss något kopiöst när vi inte tar jobbet ordentligt med centrallinjen. Kan plussa för våra b-lags-gubbar som gör bra insatser den tiden de fick på planen.

Pixbo Wallenstam var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 6-4.

Även i andra perioden var det Pixbo Wallenstam som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 9-6.

Pixbo Wallenstam tog kommandot även i tredje perioden. Laget gick upp till 10-6 innan Halmstad reducerade.

Därefter handlade dock allt om Pixbo Wallenstam och till slut blev det en storseger, slutresultatet skrevs till 16-7.

Pixbo Wallenstams Oscar Hammarqvist stod för fem poäng, varav fyra mål, Oscar Winblad Bergholtz gjorde tre mål och totalt fyra poäng, Teodor Stenberg gjorde ett mål och spelade dessutom fram till tre mål, Jakob Heins gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål, Hannes Torgnysson gjorde tre mål och Viktor Green gjorde två mål och totalt tre poäng. Halmstads Jakob Josefsson gjorde två mål och spelade fram till två mål, Otto Carlsson hade tre assists och Philip Holmqvist gjorde två mål och totalt tre poäng.

För hemmalaget betyder resultatet sjätte plats i tabellen. Halmstad är på sjunde plats.

I nästa match, söndag 30 januari, har Pixbo Wallenstam Munka-Ljungby hemma i Wallenstam Arena 16.00, medan Halmstad spelar hemma mot Partille 17.00.

Matchrapporter: Tung bortaförlust för Pixbo mot Träslövsläge Kungälv tog revansch – 6-2 mot Pixbo Äntligen seger för Varla mot Pixbo Hannes Torgnysson matchhjälte när Pixbo vann mot Alingsås Pixbo vände underläge till seger