Herr1an
Herrettan

Assist-Ove i Balrog: ”Svåraste säsongen jag varit med om”

ANNONS

Balrog vann SM-guld 1993, 1996 och 2004. Nu kämpar samma klubb för överlevnad i division I Östra Svealand.

– Den här säsongen är nog det svåraste jag varit med om, gällande spelartrupp, målsättning, motståndarnas status. Jag skulle vilja påstå att de flesta jag pratat med inom sporten har haft samma problem i mer eller mindre utsträckning, säger Balrogs tränare Ove Siewer till Innebandymagazinet.

Ove är sedan många år en av Stockholms största innebandyprofiler, inte minst för sin roll i innebandybutiken Assist. Uppdraget i Balrog har han haft sedan säsongen 2019/20 där det började med att han skulle vara en ”extraröst” i båset och har sedan fortsatt sedan dess.

– Det finns solklart ett trauma på grund av pandemin med nedstängda serier som resultat. Att först köra en hel försäsong för att spela fyra matcher, och sedan vara helt overksam inom sporten i och allt annat har inte varit lätt.

Hela innebandy-Sverige saknar klassiska Balrog högt upp i seriesystemet, men detta år handlar väl enbart om att klara nytt kontrakt?

– Ja, denna säsong handlar absolut om att främst vara på rätt sida om strecket när sista omgången är spelad.

Ni vann senaste omgången med snygga 10-4 mot Rotebro IS där Elias Lunnestad bland annat gjorde fyra mål, det måste varit skönt?

– Ja, det var en viktig seger, finns det några oviktiga? (haha) Självklart är det av extra vikt att vinna matcher mot samtliga lag som är i den undre halvan av tabellen. Det är mentalt skönt att ligga ovanför strecket absolut, men viktigast är att mentalt vara på plats inför varje match. Vi har ju också haft mindre antal matcher spelade under stora delar av höstsäsongen. Rosersberg drog sig ur i elfte timmen, samtidigt som matchflyttar inte gick att komma överens om. Vår första match var i omgång tre, och därefter tog det sin tid att ”komma ikapp”.

Hur mår Balrog IK som klubb såhär i början av 2022?

– Denna fråga skall ställas till någon annan inom organisationen. Vad det gäller ordning och reda runt laget skulle jag säga att det är världsklass. Spelarna har fantastiska förutsättningar för att kunna fokusera på det sportsliga. Man behöver inte ens ta med sig en handduk till träning och match. Allt är serverat med träningskläder och utrustning. Vid bortamatcher behöver spelarna bara komma i tid, allt annat är på plats.

Hur ser du på Balrogs möjligheter i seriesystemet framöver?

– Rent resultatmässigt så får man nog tänka lite mer långsiktigt. Första målet måste vara att bygga ett lag som håller sig på den övre halvan i division I, sen får man ta det därifrån. Att jämföra dagens Balrog med det lag som var med och utvecklade sporten, vann SM-guld och så vidare, det är något helt annat.

Balrog är inblandad i bottenstriden, hur tänker du kring toppen av tabellen i division I Östra Svealand? 

– Jag tycker att tabellen visar ganska tydligt hur det ligger till i den frågan. Men visst, att vinna eller komma tvåa i en serie är en sak. Att vinna ett kval är något annat. Där krävs det rutin och psyke för att gå hela vägen. Min känsla just nu är att det står mellan Uppsala Teknologer och Älvsjö AIK, precis som tabellen talar om. Men när kvalet är igång är det andra faktorer som spelar in. Hur mycket vill laget och organisationen verkligen satsa för att ta steget? Har man ett tätt försvar och en het målvakt som jag anser behövs?  

– Ingenting är gratis i innebandyns värld. Det ska bli spännande att se hur lagen mellan 3-6:e platsen reder ut våren. Med lite tur och skicklighet kan de lagen absolut skapa problem för vem som helst i ett kommande kval.

Annons

Är det så här man ska rädda zorrostraffar i framtiden?

Kolla in den nya varianten för att försöka stoppa zorrostraffar

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: