Höllviken förlorade mot Lagan

Tre poäng till Lagan efter avgörande i slutperioden mot Höllviken

Lagan vann borta mot Höllviken i Allsvenskan södra herr med 4-3 (1-0, 1-2, 2-1). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Lagan avgjorde.

– Ett väldigt orättvist resultat om man ser till alla lägen som skapas. En grymt duktig målvakt i Jansson som gör livet surt för oss, kommenterade Höllvikens tränare Stefan Prim efter matchen.

Lagans tränare Christoffer Johansson om matchen:

– En fantastisk laginsats rakt igenom, en mycket fin match av Gustav Jansson i målet och vi gör det verkligen bra hela laget. Vi sätter defensiven jättebra och skapar några riktigt bra lägen utöver målen vi gör. Sett till vår gameplan och insats gör vi en toppen-insats och jag tycker vi är värda vinsten.

Gästande Lagan startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 01.24 slog William Nilsson till framspelad av Hugo Karlsson. Efter 1.01 i andra perioden nätade Pontus Karlson Martell, framspelad av Ted Nivestam och kvitterade för Höllviken.

Lagans Hugo Karlsson gjorde 1-2 efter 1.10 på pass av William Nilsson.

Höllviken kvitterade till 2-2 alldeles i slutsekunderna av perioden genom Alexander Berglund på pass av Jakob Gullberg.

Lagan startade tredje perioden starkast. Laget gick från 2-2 till 2-4 genom mål av Hugo Karlsson innan Höllviken svarade och gjorde 2-2 genom Pontus Karlson Martell.

Noterbart är att Hugo Karlsson gjorde tre mål för Lagan och totalt fyra poäng.

Det här betyder att Höllviken ligger kvar på tredje plats i tabellen, och Lagan på tionde plats.

Nästa motstånd för Höllviken är Karlstad IBF. Lagen möts söndag 23 januari 17.00 i Halörhallen. Lagan tar sig an Åstorp/Kvidinge borta fredag 28 januari 19.30.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge FBC Lerum vann trots uppryckning av Höllviken Tre poäng till Höllviken efter avgörande i slutperioden mot Nilsby