Foto: AC.Kårhag
Allsvenskan västra/södra

Ska Lindome bli först med att ta poäng mot Kalmarsund?

ANNONS

Lindome fick ett tungt avslut på året och en mint lika tung inledning på det nya året. Det är något som Kalmarsund ska få sota för idag.

Göteborgslaget Lindome IBK har två raka förluster i Allsvenskan Södra mot lag som låg sämre än dem i tabellen. Man avslutade 2021 med att förlora mot bottenlaget Pixbo (3-6) och inledde 2022 med att förlora mot Växjö (3-4). Två förluster som gjort att man sjunkit ner till en femte plats i tabellen och dessutom gick Växjö om dem efter senaste förlusten.

– Det har varit två tunga förluster. Stundtals har vi haft fina sekvenser i båda matcherna men tyvärr sätter vi inte våra lägen vilket till slut blir avgörande. Pixbo gör en utav sina bättre prestationer denna säsong medan vi börjar jaga boll istället för att hitta rätt positioner i försvaret och det straffar oss. Mot Växjö äger vi spelet i första perioden men de andra två perioderna är mer jämna. Skillnaden är att de sätter sina lägen medan vi inte gör det, säger lagkapten Amanda Lööv Miljevic till Innebandymagazinet. 

De senaste resultaten i serien har gjort streckkamperna väldigt intressanta. Laget som slutar sjua får kvala sig kvar och lagen som slutar 8-11 åker ur serien. Just nu ligger fem lag och kämpar om att undvika negativt kval och åka ur serien. Växjö ligger fyra på 17 poäng, sedan kommer Lindome, även de 17p. Munka-Ljungby ligger sexa på 16p sedan följer Linds Rasta och Craftstaden Oskarshamn på 15. Växjö och Lindome kan dessutom blanda sig in i kampen runt seriens andra kvalstreck då de har nio poäng upp till andraplatsen som innebär SSL-kval. 

– Självklart kollar man alltid uppåt i tabellen men med en sådan här tajt serie, där man kan hoppa flera placeringar under en omgång, är det svårt att inte snegla lite bakåt också. För mig är det dock en självklarhet att vi ska ha säkrat kontraktet när säsongen är slut.

Lindome gör sin sjätte raka säsong i Allsvenskan och de har aldrig åkt ur serien om man ser till att de spelat sex raka säsonger. Men under debutsäsongen så fick man kvala sig kvar och misslyckades faktiskt då i kvalet men fick istället en gratisplats, som bästa kvalförlorare, när det uppstod en vakant plats lite senare. Men efter debutsäsongen har man blivit bättre och bättre för varje år och de har varit uppe och nosat på en kvalplats till SSL vid två tillfällen, men föll på målsnöret och slutade trea båda gångerna. Ifjol bytte man ut halva laget och då fick man en liten tillbakagång och låg sjua i tabellen när säsongen avbröts. Frågan är när ”nya” Lindome är redo för att utmana i toppen igen?

– Jag tycker att vi är ett lag som hör hemma i allsvenskan men såklart siktar man alltid på att komma högt upp i serien. Vi bytte spelsystem totalt förra säsongen och fick in många nya spelare. Tyvärr fick vi inte chansen att spela så många matcher så den här säsongen skulle jag säga handlar om att sätta vårt spel till hundra procent för att ta nästa steg som lag.

Ett lag som redan tagit nästa steg är seriesuveränerna FBC Kalmarsund, som efter en grym silly season, sagt att de ska gå upp till SSL denna säsong. Hittills har man hållit vad man lovat och gjort rent hus i serien med 12 raka trepoängare. Hälften av matcherna har de dessutom vunnit med tvåsiffrigt. Lindome är dock ett av de lag som varit närmast att slå dem då de bara förlorade med 1-5 i höstas. 

– Vi kommer åka till Kalmar med mycket revanschlust efter två förluster. Jag tror att vår inställning kommer bli extremt avgörande för resultatet. Sätter vi vårt försvar är vi riktigt bra och det är svårt att göra mål på oss men det krävs också att vi har huvudet med oss sliter hela matchen igenom. Kalmarsund är ett bra lag och gör vi misstag kommer de straffa oss på det mer än vad andra lag gör i serien. Enligt pappret ska de väl dansa sig igenom den här serien men får vi dem ur balans och vi sätter våra lägen tror jag att vi helt klart har möjligheten att vara de första som plockar poäng från Kalmar. 


Tschöp/Sjödins lekstuga mot IBK Göteborg

Ska Lindome ha någon chans måste man få stopp på Kalmarsunds superstjärnor

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: