#ibsilly
Nicola Bischofberger
Foto: FBC Kalmarsund
Superligan

Ryktas på väg bort: "Inte tagit något beslut än"

ANNONS

Schweizarens tid i Linköping kan vara över efter den här säsongen.

Inför förra säsongen värvade Linköping in den schweiziska landslagsbacken Nicola Bischofberger på ett tvåårskontrakt. Han kom från storklubben Wiler-Ersigen och hade tidigare även representerat Falun i en säsong, 2016/17.

Nu kan tiden i både Linköping och Sverige vara över för den 27-åriga backen, som deltagit Schweiz tre senaste VM. Uppgifter till Innebandymagazinet placerar honom i schweiziska klubben Rychenberg till nästa säsong. Huvudpersonen själv berättar att det är en av många klubbar i Schweiz som visat intresse.

– Men jag har fortfarande inte tagit något beslut än om jag flyttar tillbaka till Schweiz eller stannar i Sverige, skriver Bischofberger i ett sms till Innebandymagazinet.

Även Linköpings sportchef Johan Fredriksson är något fåordig om framtiden.

– Han har ett utgående kontrakt. Det är vad jag vet. 

Har ni börjat diskutera ett nytt kontrakt med honom?

– Nej, det har vi inte gjort.

Vill ni behålla honom?

– Vi har inte haft den diskussionen än. Vi har inte haft några diskussioner alls med honom inför nästa år än så länge. Vi har jobbat med resten och det har varit några andra vi varit igång med.

Vad tycker du om hans tid i Linköping hittills?

– Han har gjort det bra. Det tar lite tag att komma in i det i Sverige men så här långt har han gjort en jättebra säsong. 

Fredriksson berättar också att man tittar på förstärkningar – men först till nästa säsong. Truppen som man har tillförfogande nu är man nöjd med. 

– Nu har vi en bra grupp där alla hittat sin roll. Man vill inte mecka för mycket med det, säger Fredriksson.


Highlights: Jönköping-Linköping 4-10

Matchrapporter: Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen Tungt för Storvreta – Linköping bröt fina vinstsviten

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: