Foto: Roland Osbeck
#ibsilly

Allsvenska serieledarna värvar in 50-åring - debuterar direkt

ANNONS

Nykvarns stjärnbygge är vida omtalat och nu har man förstärkt laget med en gammal legendar.

Nykvarn IBF Ungdom skapade #ibsilly-feber i somras när man värvade hem nästan alla sin spelare som gått vidare till SSL, för att spela upp moderklubben till Svenska Superligan. 

Förra säsongen slutade Nykvarn nia i södra Allsvenskan och den här säsongen leder man den norra serien efter att bara ha förlorat två av 13 matcher. En förvandling som nyförvärven har en stor betydelse i. 

Inför dagens match mot tabellåttan Hudik/Björkberg så har Nykvarn förstärkt med ytterligare en gammal SSL-spelare men denna värvning skiljer sig en del från sommarens SSL-bomber. Man har nämligen värvat in den gamla stormålvakten Michael Ottosson, som hunnit att fylla 50 år. Ottosson har spelat flera säsonger i SSL med Södertälje IBK men han lade SSL-hjälmen på hyllan efter säsongen 05/06. Sedan dess har han spelat till och från i Nykvarns andralag i Herr3an och Herr4an under nio säsonger och även gjort några säsonger utomlands.  

– Vi i Nykvarns IBF ungdom har värvat målvakten Michael Ottosson från Nykvarns IF då vi troligtvis har båda våra målvakter borta i covid. Michael är född 1971 och har spelat många stora matcher under sin karriär, skriver Nykvarns tränare Sebastian Wahlgren i ett sms till Innebandymagazinet.

Det verkar också som att Ottosson kommer att vakta kassen mot Hudik/Björkberg idag då han är den enda målvakten som är uppskriven på dagens matchprotokoll. 


Highlights: Gävle-Nykvarn 2-10

Se alla målen från Nykvarns senaste match

   

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)Den här artikeln handlar om: