#ibsilly
Andreas Dahlqvist (t.v)
Foto: Magnys C Lydahl
Division 1 Mellersta

Berättar om oväntade flytten: "Kändes fint att kunna ställa upp"

ANNONS

Andreas Dahlqvist om sin övergång från Sätra till moderklubben Sandviken.

Igår slog en mindre bomb till i innebandy-Sverige. Landslagsmeriterade forwarden Andreas Dahlqvist, med 44 mål på 53 SSL-matcher på sitt konto, lämnar allsvenska jumbon Sätra för en flytt hem till moderklubben i Herr1an, Sandviken.

Gävle-laget Sätra var nykomlingar i Allsvenskan Norra förra säsongen och slutade då åtta. Inga lag åkte som bekant ur, men man klarade det hypotetiska kontraktet med god marginal – det skiljde sju poäng ner till Hudik/Björkberg under strecket.

Den här säsongen har gått mycket tyngre. Man tappade två tunga namn i somras, Tobias Söderberg till Gävle och Oliver Bäcklin till schweiziska Zug, och efter tolv spelade matcher ligger man sist med bara fyra inspelade poäng. Till nian Strängnäs ovanför strecket, som spelat två matcher mindre, skiljer det 11 poäng. 

Just det tabelläget var en av anledningarna till att Dahlqvist valde att vända hem – i kombination med att även Sandviken slåss om nytt kontrakt.

– Ja, det fick bli så. De hörde av sig och ville ha hjälp. Det kändes fint att kunna ställa upp, säger han till Gefle Dagblad och fortsätter:

– I och med läget med Sätra i serien. Chansen är inte så stor att vi kommer hänga kvar om vi ska vara helt ärliga. Det i kombination med att SAIK är min moderklubb och att det gick att lösa så kändes det som en bra idé. Jag ska försöka hjälpa dem.

Gefle Dagblad: Så du behövs inte i Sätra som är i en ännu värre sits?

– Det får du fråga andra, jag vet inte, svår fråga. De tyckte att det var en bra deal och tänkte mest på mig som person att jag vill hjälpa moderklubben. Det är tråkigt att lämna dem i det läget de är i.

Sandviken ligger på plats 13 i Herr1an Mellersta, en placering ovanför nedflyttningsstrecket, men man kan också bli passerade av både Kumla och Örebro som har spelat färre matcher.

I samma veva så skriver Sandvikens duo Linus Täck och William Johansson, båda födda 2002, på ett dubbellicensavtal med just Sätra. 


Highlights: Sätra-Tullinge 4-7

Matchrapporter: Sandvikens AIK:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Rasbo Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Sandvikens AIK nollade LI20 IBF – vann med 5-0 Seger för Sandvikens AIK hemma mot Björklinge IBF Borlänge vann mot Sandvikens AIK

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: