#ibsilly
Andreas Dahlqvist.
Foto: Sandvikens AIK
Division 1 Mellersta

Herr1an-laget tar in superförstärkning

ANNONS

Värvar in landslagsmeriterad forward: "Blev ett lätt beslut"

Sandvikens AIK slåss i botten i Herr1an Mellersta. I skrivande stund ligger man på plats 13, en placering ovanför nedflyttningsstrecket, men man kan också bli passerade av både Kumla och Örebro som har spelat färre matcher.

Nu kommer en nyhet som innebär att chanserna för att stanna kvar ökar rejält: Andreas Dahlqvist återvänder till sin moderklubb.

Forwarden, som fyller 32 i år, har spelat i Superligan med både AIK och Gävle, med gott resultat: 44 mål på 53 grundserie-matcher är fina siffror. Han har också spelat i schweiziska Zug United och gjort 5 A-landskamper för Sverige. 

Närmast kommer han från allsvenska Sätra där det blivit 35 poäng på 27 matcher de två senaste säsongerna.

– Herrarna har under säsongen sett över möjligheten att stärka upp truppen. Vi anser själva att vi har en väldigt talangfull trupp som visar upp en väldigt fin innebandy i sina bästa stunder. Att vi nu kan krydda till det hela genom Andreas stärker våra chanser att klara kontraktet. För mig personligen känns det extra kul då jag följt Andreas från innebandyskolan tills han debut i A-laget och sen vidare till SSL och även landslaget, säger David De la Rosa från klubbens herr- och damkommité.

Andreas Dahlqvist:

– Jag hade egentligen ingen tanke på SAIK IB när David kontaktade mig men det blev ett lätt beslut när jag hade fått fundera lite. Att kunna komma hem där allt började och försöka hjälpa SAIK kändes som en rolig utmaning och på så sätt sluta cirkeln. Jag ska bidra med det jag kan till ett ungt och talangfullt lag.

Samtidigt som Sandviken får in en klass-spelare så blir det ett riktigt tungt tapp för Sätra, som ligger sist i Allsvenskan Norra med bara fyra inspelade poäng. I samma veva så skriver Sandvikens duo Linus Täck och William Johansson, båda födda 2002, på ett dubbellicensavtal med just Sätra. 


TV: Mira Markströms nya klassaktioner

Jönköpings 16-åriga supertalang fortsätter göra succé i SSL.

Matchrapporter: Sandvikens AIK:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Rasbo Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Sandvikens AIK nollade LI20 IBF – vann med 5-0 Seger för Sandvikens AIK hemma mot Björklinge IBF Borlänge vann mot Sandvikens AIK

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: