Foto: Svensk Innebandy
Landet runt

Nya besked om publiktaket – fler får plats på arenorna

ANNONS

Glädjande beskedet: 500 personer per sektion tillåts från och med imorgon.

Förra veckan sedan kom Regeringen med beskedet att publiktaket för matcher och tävlingar inomhus återinförs – max 500 åskådare får komma och titta.

Nu kommer ytterligare ett besked som förändrar förutsättningarna. Från och med imorgon den 19 januari så är det 500 åskådare per sektion som gäller, vilket öppnar upp för fler åskådare på innebandymatcherna.

– Idrottsförbund och föreningar har redan upparbetade arbetssätt från tidigare under pandemin för att kunna genomföra smittsäkra evenemang med publik som håller avstånd vilket vi också tydligt framfört i våra dialoger med regeringen och Folkhälsomyndigheten. Att idrotten nu ges förtroendet att ta in 500 åskådare per sektion är mycket positivt, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Den exakta formlueringen kring vad som kommer gälla lyder:

”För allmänna sammankomster och offentliga tillställningar samt mässor, som äger rum inomhus och där vaccinationsbevis används gäller ett deltagartak på 500 deltagare. Om anordnaren delar upp den lokal, det område eller utrymme där den allmänna sammankomsten eller offentliga tillställningen eller mässan hålls i sektioner, så att deltagare från olika sektioner inte kommer i kontakt med varandra under eller i direkt anslutning till sammankomsten eller tillställningen, gäller deltagarbegränsningen på 500 deltagare för varje sektion. Det innebär alltså att ett arrangemang som helhet i sådana fall kan ha fler än 500 deltagare."


Mira Markströms slägga hittar nätet

Kolla in Markströms dunderskott mot Rönnby

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: