Allsvenskan Östra
Foto: Roland Osbeck
Allsvenskan östra

Åkersberga stormar mot SSL-kval efter seger i seriefinalen

ANNONS

Storvreta var de stora förhandsfavoriterna, Telge har snott alla rubrikerna och nu har Åkersberga blandat sig in i leken.

Storvreta IBK var uppskrivna som de solklara favoriterna till att springa igenom Allsvenskan Östra inför säsongen efter deras grymma silly season och uttalade mål att gå upp till Svenska Superligan. Men de flesta rubrikerna under säsongen har handlat om Telge, som i halvtid inte hade förlorat en enda poäng. 

I helgen spelades det en tidig seriefinal i serien och då var Storvreta inte Telges motståndare utan Åkersberga IBF, som smugit tyst bakom de båda favoriterna. Det är väl att ta i och säga att Åkersberga tog en skrällseger även om Telge hade 13 raka vinster. För faktum är efter Åkersbergas 9-7 vinst i helgen så har de båda lagen bara förlorat tre poäng vardera. Telge har 13 segrar och en förlust medan Åkersberga har 11 segrar och en förlust.  

– Vi inledde matchen lite trevande, tror att de var många som var nervösa inklusive mig själv. Det var ett högt tempo hela matchen igenom och vanligtvis brukar det vara mer finlir från båda lagen. Alltid kul med mycket närkamper och känslor, speciellt under en sådan här match. Men skulle ändå sammanfatta med att vi tog en stadig kontroll över matchen någon gång under andra perioden, vilket gjorde att vi också vann, summerar Isabel Balzano seriefinalen för Innebandymagazinet. 

20-åringen var en av matchens förgrundsfigurer med 1+2 samt att tränaren och sportchefen Andreas Berglind utsåg henne till matchens lirare.

– Jag började matchen sådär, kände mig lite i obalans, men växte in rätt så bra. Tror att Telge hade som hopp om att jag skulle bli lite mer ilsken, men höll humöret uppe, haha! Älskar att spela viktiga matcher och i kombination med lite flyt, så gjorde jag en bra insats mot Telge. Har även fantastiska lagkamrater som gör de både lätt och roligt att spela!

Kan tänka mig att detta blev en seger med extra allt då ni blev först med att besegra Telge och spräcka deras svit, samt att ni själva nu har satt er i en bra sits och har häng på seriesegern? 

– Ja, det var superskönt, både för att få revansch och för att visa Telge att de inte ska räkna bort oss. Vi båda är lag som konkurrerar om kvalplatserna och toppstriden är tajt, så denna vinst var oerhört viktig för att komma ikapp poängmässigt. 

Åkersberga och Telge har gjort ett litet ryck nu i tabellen där Telge ligger överst på 39 poäng med 14 spelade matcher. Sedan kommer Åkersberga på 33p med 12 matcher. Sedan är det ett glapp ner på fem poäng till Älvsjö på 28p och sex poäng ner till Storvreta på 27. Men då har både Storvreta och Älvsjö spelat en match mer än Åkersberga. Trots att Åkersberga kopplat ett grepp om en av de två kvalplatserna vill inte Balzano räkna bort de två jagande lagen än.  

– Jag tror absolut inte att vi ska räkna bort Storvreta eller Älvsjö! De ligger några poäng efter, men tror absolut att de kan plocka poäng för att komma ikapp. De är lag som likt Telge, bjuder på tajta och tempofyllda matcher.

Storvreta var ju de stora superfavoriterna inför säsongen. Är du förvånad över att de bara ligger fyra? 

– Jag tycker de är en stor skräll. Förväntade mig mycket mer av dem, med tanke på att media har höjt dem till skyarna. De har även värvat in många namnkunniga spelare, som har år av SSL-rutin. Men serien är inte slut än, så vi får se vad de landar på för placering!


Highlights: Åkersberga-Telge 9-7

Se alla målen

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: