Pixbo förlorade mot Kalmarsund

Målfest när Kalmarsund krossade Pixbo i Wallenstam Arena

Kalmarsund hade inga problem med Pixbo i Allsvenskan södra dam, och vann borta med utklassningssiffrorna 9-1 (3-1, 3-0, 3-0).

Kalmarsunds tränare Viktor Sheffield tyckte till om matchen:

– En match där vi inte riktigt hittar rätt i vårt spel. Blir en hafsig match som tyvärr inte är så välspelad och med den kvaliteten vi önskar. Men trots bristerna i vårt eget spel lyckas vi manövrera matchen till en ohotad seger.

Det här innebär att Kalmarsund nu har tolv segrar i följd.

Kalmarsund stod för tre raka mål i första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 0-3.

Pixbo reducerade dock till 1-3 genom Lovisa Eliasson med 02.54 kvar att spela. I andra perioden var Kalmarsund starkast och gick från 1-3 till 1-6 genom mål av Emmy Jämtin, Molly Sturesson och Josefin Nyberg. Det skulle komma mer från Kalmarsund. Kalmarsund fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-1. Målen i sista perioden gjordes av Matilda Abramsson, Isabel Aravena och Julia Zachrisson.

Kalmarsunds Josefin Nyberg stod för tre poäng, varav ett mål.

Pixbo stannar därmed på nionde plats, och Kalmarsund toppar fortfarande tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 22 januari. Då möter Pixbo Hovslätt i Jönköpings Idrottshus 14.00. Kalmarsund tar sig an Lindome hemma 16.00.

Matchrapporter: Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Lockerud/Mariestad klart för nedflyttning – efter förlust mot Kalmarsund Storseger för Kalmarsund – 7-2 mot Åkersberga IBF Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund