Stenungsund förlorade mot Lockerud/Mariestad

Lockerud/Mariestad slog Stenungsund i måljämn match i Stenungsund Arena

Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för Lockerud/Mariestad, som vann borta mot Stenungsund med 6-5 (1-2, 4-1, 1-2) i division 1 västra herr på lördagen. Segermålet för Lockerud/Mariestad stod Adam Åberg för 18.08 in i tredje perioden.

I första perioden var det Stenungsund som var starkast. Laget vann perioden med 2-1.

I andra perioden var det i stället Lockerud/Mariestad som hade greppet. Laget vann perioden med 1-4 och ställningen efter två perioder var 3-5.

Stenungsund reducerade igen 11.09 in i tredje perioden genom Kevin Nilsson framspelad av Simon Bobek.

11.58 in i perioden slog Stenungsunds Eric Schroderus till på pass av Viggo Lanzen-Walhbom och kvitterade för Stenungsund.

Lockerud/Mariestad tog ledningen med 01.52 kvar att spela ännu en gång genom Adam Åberg framspelad av Fredrik Hermansson. 5-6-målet blev matchens sista.

Lockerud/Mariestads Andreas Blomqvist hade tre assists och Adam Åberg gjorde tre mål. Stenungsunds Kevin Nilsson gjorde tre mål och Simon Bobek hade tre assists.

I tabellen innebär det här att Lockerud/Mariestad nu ligger på sjätte plats. Stenungsund är på elfte och sista plats.

Lördag 22 januari 14.00 spelar Stenungsund borta mot Nilsby. Lockerud/Mariestad möter Floda borta i Nova Floda Sportcenter lördag 29 januari 15.30.

Matchrapporter: Floda gjorde fem mål i tredje perioden – vann stort mot Stenungsund Fiaskosäsong för Lockerud/Mariestad – som åker ur serien Lidköping utklassade Stenungsund på hemmaplan Hagfors utklassade Lockerud/Mariestad på bortaplan Storseger för Alingsås borta mot Stenungsund